Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.

Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu takim typem kobiety jestem. Ślub, dzieci. Bez tego czuję się niespełniona. Po tych 5 latach mam juz dość i zapytałam w końcu, co z tymi planami. Usłyszałam "nie wiem". Dopytałam. Dostałam mglistą odpowiedź w stylu "no kiedyś... teraz nie, teraz to nie wiem... to ważna decyzja...". Ok... Może ja jestem zbyt kategoryczna, ale dla mnie to prosty temat. Jesli ktoś po 5 latach nadal się waha i chce trzymać mnie w takim zawieszeniu, to dla mnie jest niepoważne. Albo idziemy w to, albo po prostu nie idziemy. Nie boli mnie tak bardzo brak pierścionka, jak to "nie wiem". Ja mam za rok 30. Mamy bardzo dobra sytuacje życiowa, finansową. Kocham go, ale czuję się teraz jak laska na przeczekanie, żeby mógł zrobić szybka podmiankę, jak pozna te właściwą. Może to głupie dla kogoś, ale mnie przeraża myśl, ze budzę się samotna w wieku 38 lat, zegar tyka do 40 i ani rodziny, ani nic. Znam takie kobiety i są potwornie nieszczęśliwe (nie mowie o singielkach z wyboru, bo takie tez znam i im jest ok, mowie o takich jak ja).
#rozowepaski #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 191
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adam_Konarski_z_Katowic hasła typu bezjajeczny niedojrzały niemęski itp to klasyczny shaming w stronę mężczyzn po to by robili to co im kobieta "zasugeruje". Jak mężczyzna robi co mu się podoba to jest "dzieciak" dopiero jak działania mężczyzny przynoszą korzyści kobiecie noo to wtedy jest dorosły i odpowiedzialny, brawo.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: coś mu w tobie nie pasuje, lub dostrzegł jakieś czerwone flagi. Podpytaj go o to koniecznie, argumentując, że chciałabyś się poprawić. (Nie musisz, jak to będzie jakaś totalna, wyssana z palca bzdura, ale jest duża szansa, że w ten sposób poznasz motyw)
  • Odpowiedz
Nie widzimy korzyści prawno finansowych w ślubie. Nie ma to dla nas logicznego uzasadnienia i nie rozumiemy po co się to robi... Jest to nielogiczne i mamy więcej korzyści nie będąc sformalizowanym związkiem

@zalozyc_bukmacherke_w_afryce: wspólne rozliczanie podatków, dostęp do informacji medycznych, brak wypisywania co chwilę upoważnień do wszystkiego, brak problemów przy spadkach, darowiznach i tym podobnych.
Ostatnio słyszałem historię z pracy żony jak to córka znajomej jest bez ślubu, gość
  • Odpowiedz
@moll Gorzej jak się okaże po 3 latach że to ona mu „zmarnowała kilka lat życia” rzucając pozwem i zabierając chałupę :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: miałem kiedyś znajomego w podobnej sytuacji, w sumie chłop nie wiedział co robić.
W skrócie powiedziałem mu tak "Bądź facet podejmij decyzję i albo przestań wpędzać ją w lata (u kobiet to ma znaczenie), albo już czas na podjęcie ryzyka i oświadczyny." Za tydzień się oświadczył teraz są już kilka lat po ślubie i mają dwoje dzieci. :)
  • Odpowiedz
@Adam_Konarski_z_Katowic: ale jak o--------a to się rozmawia, a nie tylko przedłuża okres próbny. Nie ma to jak "domyśl się o co mi chodzi", co?

Nie napisałam, że się należy tylko, że się rozmawia. A nie przeczekuje, bo może coś kiedyś. Do menopauzy ma czekać jak chce dzieci?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ja miałem podobną sytuację, z tym, że to już narzeczona zaczęła potem się wycofywać z rodziny i dzieci. Też było "nie wiem", "nie moge Ci zagwarantować". W końcu kopnąłem ją w dupę po 4 latach. Uważam ten czas połowicznie za zmarnowany. Jeśli on tak samo się zachowuje jak moja była, a bardzo zależy Ci na rodzinie to niestety powinnaś kopnąć go w sranie, bo z tego niczego nie będzie.
  • Odpowiedz
Niestety, ale internet zmasakrował bezmózgi kobiet i faktycznie zastanawiam się czy szmatogłowi nie wiedzieli o tym wcześniej szukając sobie 8-letnich żon. One jeszcze mogą nie mieć nasrane pod kopułką przez rady psiapsiółek.

@wojtoon: PRAWDA!!!
  • Odpowiedz