Wpis z mikrobloga

Prawilnie przypominam, że katoszuria z k0nfederosji chce zablokować powstanie centrum logistycznego Lidla w Gietrzwałdzie, bo ich zdaniem 200 lat temu objawiła się tam "najświętsza panienka" Maryja i mówiła po polsku xD

#bekazkatoli #szuria #foliarze #szury

#konfederacja #k0nfedepis #bekazkonfederacji #bekazk0nfedepisu #bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #4konserwy #sejm #polska #polityka
officer_K - Prawilnie przypominam, że katoszuria z k0nfederosji chce zablokować powst...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@officer_K: Ja od zawsze powtarzam, że celem nadrzędnym Konfederacji jest fanatyzm katolicki, bo to on jest tym spoiwem, które połączyło różne frakcje - narodowców, Brauna, Korwinistów. Kiedy trafi się dylemat religia czy gospodarka, to religia zawsze stanie wyżej.
  • Odpowiedz
Nic tylko otworzyć tam ośrodek dla uchodźców i nazwać go roboczo "Betlejem". Niech im się styki w łepetynach przepalą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@officer_K: jeśli to nie jest inspirowane z Kremla z myślą, że pójdzie w świat i w Europie będą mieć właśnie za takich oszołomów to ja nie wiem co jest.
  • Odpowiedz
  • 1
@officer_K to wygląda jak występ jakiejś grupy kabaretowej. Matka Boska mówiąca po Polsku, Święty Mikołaj, który nie kupuje w Lidlu i na końcu gość gadający po niemiecku.
  • Odpowiedz
  • 3
@officer_K
Podobno polskiego bardzo trudno się nauczyć. Zwłaszcza dla kogoś kto od urodzenia mówi starożytnym aramejskim.
Również z powodu tzw. "technology gap" - dużo słów (np papież, kościół, inkwizycja, synod, schizma, topienie w Wiśle i palenie na stosie) było nieznanych w aramejskim.
Tak więc wielki szacun dla Maryśki że dała radę.
  • Odpowiedz