Wpis z mikrobloga

Ech, 3 dni temu pękł mi ząb (szóstka z dołu), który miałem robiony kanałowo 12 lat temu. Niestety nie do odratowania, wczoraj usunięty :/

Dajcie plusa na pocieszenie, bo implant to co najmniej 6k ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nortom - Ech, 3 dni temu pękł mi ząb (szóstka z dołu), który miałem robiony kanałowo ...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nortom: ja za implant 6tki to z 11k dalem z 5la temu, ale bralem najdrozszy. a dziure mialem chyba z 10lat i musieli przeszczepic troche podniebienia do dziasla, zeby lepiej sie trzymala sruba.
  • Odpowiedz
@Nortom: mnie również pękł ząb, tylko zanim zgodziłem się na usunięcie, poszedłem do dentysty leczącego pod mikroskopem. Efekt jest taki, że mam swój korzeń + porcelanę i zapłaciłem 2,5k zamiast 6k.
  • Odpowiedz
@johny-kowalski: jakos ja mam na korzeniach po leczeniu kanałowym korony, i mi nie pol tylko caly jeden ząb się ułamał (c-----o zrobiona kanałówka wczesniej), moze sie dentyscie nie chcialo leczyc wolal wyrwac

W ogole na LuxMed ostatnio jedna taka p---a mi zleciala usuniecie ósemki ktora nie bolała tylko lekka pruchnice miala bo stwierdzila ze 'ona zaraz sama wypadnie' - najglupszy pomysl na swiecie. 6 tygodni mnie potem to bolało i
  • Odpowiedz
no tak, jeśli masz do zrobienia uzupełnienie kości czy inne dodatkowe zabiegi to koszta rosną

@GladysDelKarmen: Cześć! Odpisuję z opóźnieniem, ale chciałem się upewnić, sytuację znam sprzed kilku lat. Linka żadnego nie podałaś, więc wyprowadzę Cię z błędu - niestety, za 2-3k implantu nie zrobisz nawet na Ukrainie, gdzie sporo Polaków jeździło w tym celu.

Pełny implant z koroną to koszt 5-8 tysięcy, z czego zdecydowana większość to górna część
  • Odpowiedz