Wpis z mikrobloga

Jeśli Bosak nie ogłosi kandydowania, co doprowadziłoby do razłamu w Konfederacji, to Menzent dojdzie do drugiej tury w której zetrze się z Trzasowskim. A następnym prezydentem zostanie ten drugi.

Kofederacja, jeśli właśnie teraz, nie zwyciężą ambicje liderów, za kilka lat zajmie miejsce PiS. Staną sie trochę bardziej socjalni, może nie na tyle by proponować programów typu 500+, a bardziej w kierunku promowania dobroczynności, akcji społecznych, fundacyjek które państwo będzie dotować nawet ustawowo. Bez entuzjazmu to piszę, bo trudno mi sobie wyobrazić bym sam na nich kiedykolwiek zagłosował, ale uczciwie trzeba przyznać że pólki co prowadzą się bardzoe stabilnie, konsekwentie.

Po słabym wyniku Hołowni, Trzecia Droga nie wejdzie już do Sejmu. Nie mają innego lidera. Mamy do czynienia z kolejną efemerydą, które od lat zagospodarowują miałką część niezdecydowanych. Sam Hołownia może się dostanie po przylepieniu się do PO, jak Kuikiz do PiSu. Ale z jego projektu już nic nie zostanie.

#polityka #wybory #polska #konfederacja #holownia #trzaskowski #neuropa #4konserwy
Poludnik20 - Jeśli Bosak nie ogłosi kandydowania, co doprowadziłoby do razłamu w Konf...

źródło: Zrzut ekranu z 2024-11-14 05-42-17

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poludnik20 jezeli Tarczyński będzie kandydował ma bardzo duże szanse na wygraną. Uważam, że wybory na prezydenta są trochę bardziej jak konkurs piękności i nie trzeba latami być obecnym w telewizorze, trzeba się dobrze sprzedać tu i teraz. Trzymam kciuki żeby te wybory były takie bardzie rock n rollowe. Trzymam kciuki również żeby prezydent nie był z PO.
  • Odpowiedz
  • 0
jezeli Tarczyński będzie kandydował ma bardzo duże szanse na wygraną.

@maz00rskie_mleko: moim zdaniem, Tarczyński właśnie jest za bardzo znany, ale kojarzony jest z awanturnictwem. Duda zwyciężył w pierwszych wyborach jako stonowany państwowiec. Krzyczeć podczas wystąpień zaczął dopiero w drugiej połowie pierwszej kadencji.
  • Odpowiedz
  • 5
@Poludnik20 Slawuś w drugiej turze? Haha, dobry żart. On w bezpośredniej konfrontacji nie poradził sobie z Petru, a co dopiero jak go by porządnie przycisnęli.
  • Odpowiedz
@Poludnik20: a ja mam nadzieję że w drugiej turze nie będzie pisu lub platformy, do chooya Pana ileż można, jak wejdzie jakiś typ typu Bocheński i Trzaskowski to zastanawiam się kto na nich głosuje?, w Polsce jest tylko garstka normalnych ludzi?
  • Odpowiedz
@Poludnik20: Bosak miałby cień szansy na drugą turę, Mentzen tej szansy nie ma. Za bardzo szpanuje swoim statusem, a Polacy tego niestety nie lubią. Dodaj do tego dupokanapkizm i nieszczególnie przyjemna aparycja i nie ma opcji, żeby boomerzy na niego zagłosowali.
  • Odpowiedz
ja bym wystawił JKM

@zarty-na-bok: a śmiało, w samorządowych zdobył całe 4000 głosów co mu dało 0,33%. Startował na Śląsku z listy bezpartyjnych samorządowców.

Tutaj miał by zapewne podobny wynik. Sory, ale temu panu społeczeństwo już ewidentnie podziękowało.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: No coś między 4 a 5 miejscem bo nie wiadomo co z Lewicą. Ci pewnie położą lachę na te wybory a może nawet wystąpi więcej niż 1 kandydat []
  • Odpowiedz