Aktywne Wpisy

wykop +496
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
maciek03pl +3
Miesiąc temu sprzedałem nastoletni samochód, którym jeździłem ponad rok. Od paru dni nowy właściciel pisze smsy ze mam mu zwrócić za naprawę skrzyni (ponad 50% wartości z umowy sprzedaży). Twierdzi, że ma ekspertyzy biegłego sądowego, że pojazd ma wadę ukrytą. Ze skrzynią rzeczywiście był problem(o czym kupujący został poinformowany przy zakupie), bo pół roku temu był wyciek, ale został on naprawiony i samochód dalej użytkowałem. Miał ktoś taką sytuację? Jak się skończyła?
Czy apple silicon z Apple MacOS nadaje się do generowania obrazków AI programami udającymi Stable Diffusion?
Diffusion Bee jest od roku porzucone i nie posiadało połowy funkcji
Draw Things nie współpracuje z customowmi modelami.
Czy ten fancy chromebook od srapple ma jakiś solidny program do generowania obrazków?
#apple #macbook #macos #ai
Jakby Toyota miała marketingowców od Apple, to Lexus sprzedawałby wysokiej jakości wózki widłowe jako coś co każdy z nas potrzebuje w domu.
Patrz ten wózek widłowy poprostu działa just works!
A gdzie w tym porównaniu windows? Polonez atu plus
Wygląda nowocześnie ale masz silnik z lat ubiegłych (Windows nt kernel) oraz masz 3 podpory wału silnika
@Rustyyyy: poza generowaniem obrazów AI. Siedzę dość mocno w SD (i nikt normalny nie używa już 1.5, każdy przesiadł się na FLUXa mimo premiery 3.5). Zarówno A1111 jak i ComfyUI
Mam kilka thinkpadów, g---o da się na tym wygenerować. Jakiś normalny batch na integrowanym UHD to godziny, w trybie CPU minuty, a
Na mac os masz... 5 programów udających stable diffusion, natomiast każdy z nich jest w jakiś sposób wybrakowany.
No nic nie ma generowania rzeczy poza dekstop pc...