Wpis z mikrobloga

Chyba depresję mam. Czuję jak gniję od środka. Nie chce mi się nawet dbać o zdrowie. Przerasta mnie nawet takie wymagające zadanie, jak zmierzenie sobie ciśnienia raz dziennie i umycie zębów 2 razy dziennie. Jest loszka o której ostatnio dużo myślę, nawet mi się śniła raz, i w sumie napisałbym do niej, ale co taki wrak, takie żyjące ścierwo jak ja mogłoby mieć jej do zaoferowania niby? Co ja w ogóle mam komukolwiek do zaoferowania? Nic nie potrafię, nic mi się nie chce, nigdy niczego nie zdobyłem, nikogo nie pokonałem, nie udowodniłem swojej wartości przy żadnej okazji. Marnuję tylko tlen. Jestem p---ą. Boję się wyzwań, uciekam pod kamień jak tylko się pojawia jakaś opcja wyjścia ze strefy komfortu. A jak nie uciekam, tylko wbrew sobie wszystkimi siłami się zbieram do wprowadzenia jakiejś zmiany w życiu, to mi to nie wychodzi i jest tylko jeszcze gorzej. I tylko się zastanawiam czym ja sobie na to zasłużyłem. Przecież nie w----------m się w taki stan rzeczy umyślnie. Nie podjąłem żadnych działań, żeby się takim stać.
#depresja #s----------e #autyzm #asperger
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eaxata zacznij chodzić maszerować, mi to pomogło. A byłem w różnych stanach na różnych lekach różne sposoby na depresję. Chodzi o to żeby wyznaczać sobie codziennie cel choć 10 minut drugim razem 30 minut i tak zwiększaj sobie czas chodzenia a później dotlenić się organizm to wszystko ci się poukłada organizm ci powie co zrobić żeby lepiej się poczuć wpadną ci nowe pomysły do głowy
  • Odpowiedz
  • 0
@eaxata

co taki wrak, takie żyjące ścierwo jak ja mogłoby mieć jej do zaoferowania niby? Co ja w ogóle mam komukolwiek do zaoferowania?

Nic.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@WykopX w komputery to ty może potrafisz, ale z rozumieniem czytanego tekstu u ciebie słabo. Poza tym, to za kogo ty się uważasz, żeby mnie pouczać w kwestii używania tagów? Mam diagnozę, taką od specjalisty, nie z quizu w internecie, to sobie taguję. Dobrze wiem na czym polega autyzm i myślę, że duża część moich problemów wynika bezpośrednio właśnie z niego.
  • Odpowiedz
  • 0
@eaxata przeczytaj sobie to co napisałeś, to przy okazji się dowiesz dlaczego nie masz żadnych znajomych i nikt ci nawet nie złoży życzeń w urodziny. ( ͡º ͜ʖ͡º)

A z takim połączeniem cech (1. beznadziejny przegryw użalający się nad sobą + 2. chamski buc + 3. niskie IQ) to prawiczkiem będziesz do 40-stki, bo jesteś całkowicie aseksualny dla każdej normalnej kobiety xD

Pozdro i nie
  • Odpowiedz
  • 2
dlaczego nie masz żadnych znajomych

@WykopX: a kto powiedział, że nie mam?

beznadziejny przegryw użalający się nad
  • Odpowiedz
@WykopX: A zatem w jednym wpisie uderzasz w najczęstszą korelacje jaka zachodzi z Aspergerem, czyli depresje (przeszło 70% osób z diagnozą ma też depresje, no ciekawe czemu xD) i zarazem wprost twierdzisz, że zdolności informatyczne wynikają u ciebie z posiadania diagnozy spektrum, gdzie też jest to co najwyżej korelacja i w żadnym razie nie dotycząca większości ludzi z diagnozą. No zajebiście, że sobie radzisz, ale nie p-----l chłopu głupot o
  • Odpowiedz
aż śmieszne że sam masz diagnozę bo powinieneś być trochę bardziej ogarnięty

@Bob_Rooney: wygląda na to, że słabo go zdiagnozowano i nie uwzględniono dość oczywistych cech psychopatycznych
  • Odpowiedz
I tylko się zastanawiam czym ja sobie na to zasłużyłem. Przecież nie w----------m się w taki stan rzeczy umyślnie. Nie podjąłem żadnych działań, żeby się takim stać.

@eaxata: Trzeba działać. Aby ptak utrzymał się w powietrzu musi machać skrzydłami.

@eaxata: Co chcesz osiągnąć?
  • Odpowiedz
chcę przestać się bać, nie czuć się jak g---o i umieć się cieszyć

@eaxata: Musisz się wziąć w garść. Sam lub przy pomocy rodziny, przyjaciół, znajomych lub kogokolwiek kto zechce Ci pomóc. Krok po kroku. Gdy się nie uda, to trzeba się podnieść i spróbować ponownie. Nie podawać się. To nie będzie łatwe ani przyjemne. Mam zespół Aspergera zdiagnozowany i mogę się podzielić moimi doświadczeniami. Życzę Ci miłego dnia i
  • Odpowiedz