Aktywne Wpisy

Lewusx +442
24h do wyjścia.
Liga PRO otwiera przede mną drzwi, a tak naprawdę sam sobie je otworzyłem, pisząc tutaj w roku 2020, że zdobędę kartę w ciągu 3-4 lat, zdobyłem ją w 3.
Teraz mamy 2025, a ja jestem na poziomie absolutnie światowym, staje na deskach z zawodnikami Mr. Olympia.
Jaram
Liga PRO otwiera przede mną drzwi, a tak naprawdę sam sobie je otworzyłem, pisząc tutaj w roku 2020, że zdobędę kartę w ciągu 3-4 lat, zdobyłem ją w 3.
Teraz mamy 2025, a ja jestem na poziomie absolutnie światowym, staje na deskach z zawodnikami Mr. Olympia.
Jaram

źródło: IMG_4876
Pobierz
Bolerro +904
Mieszkam sobie w domku, który za płotem ma "betoniarnie" i kręcą sobie tam chłopaki różne rzeczy - od bloczków do kręgów betonowych czy nadproży. Firma wieje trochę komuną, ale radzą sobie. Z okna widzę jak suwnicą ładują elementy do samochodów różnych ludzi.
Proponuję wam obserwacje tego zjawiska razem ze mną!
Zakładam tag: #wejdzieniewejdzie
Do peżota wchodzi pół palety bloczków.
Proponuję wam obserwacje tego zjawiska razem ze mną!
Zakładam tag: #wejdzieniewejdzie
Do peżota wchodzi pół palety bloczków.

źródło: temp_file287115846529096743
Pobierz
Poszło w bitc....żartuję.
Połowa poszła na GPW, a druga w dywidendówki z US (i generalnie dolara).
Udało się ustrzelić dołek w okolicy 14 po ~4,08 za dolka. I tak jestem kilka dni spóźniony, procedurę o pożyczkę zaczynałem przy 4,01. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przy takich pożyczkach trzepią bardziej niż na białoruskiej granicy w 1995.
Obserwuj tag #czypokonampozyczke - dam znać do dwóch lat jak poszedł taki lewar.
Ot, zabawa. Stać mnie.
Od takich stu koła płaci się teraz ~800 złotych miesięcznie za pożyczenie. Tak z grubsza.
Na dzisiaj - oczywiście wszystko technicznie: +411 banan, +95 dolarów, plus jeszcze 2 gronie na dolarze gdybym wracał do złotówki.
A - przewalutowanie w XTB, więc siepnęli mnie 250 PLN. Tak dla transparentności.
#gielda #finanse #bawimysie
źródło: Zrzut ekranu 2024-11-13 170336
Pobierzźródło: IMG_5073
PobierzGeneralnie robię, co do średniej, około 25% netto r/r na giełdzie od dekady, po prostu stwierdziłem, że się sprawdzę.
Zobaczymy jak to wyjdzie, ale biorąc pod uwagę nadpłacanie i oczywiście raczej szybsze zamknięcie pożyczki celuję w 6-7% nadwyżki w rok.
@DJ007 Nie
Ja np kupuje i nie zamykam pozycji (obecnie) co oceniam jako mój największy błąd. Drugi to brak SL i tak od już pół roku się zbieram, żeby to poprawić. Kupowanie akcji to u mnie bardziej losowość. Patrzę tylko na ogólne wskaźniki albo sugeruję się innymi.
Jak ktoś jest na tyle narwany, że bierze kredyt pod granie na giełdzie, to będzie na tyle narwany, by grał na dźwigni i będzie na tyle narwany, by ulegał FOMO i na koniec straci
@patryk_66: Fajnie, ale nie taniej byłoby się sprawdzić przez OTP lub futures? Tak tylko głośno myślę.
szansa ze przebijesz oprecentowanie pożyczki jest spora.
z bananem w połowie. no cóż powodzenia
dawaj co miesiąc update !
Jest chyba tak jak pisałeś (i to z emocji wynika), uda Ci się małą kwotą i myślisz sobie "ale by było, jakbym był zapakowany za porządną kasę". Ja dla przykładu ostatnio w tydzień zrobiłem ~13% na intelu i to zrealizowałem... Tysiącem zł XD Przy 100 tys miałbym więc