Wpis z mikrobloga

@Dawidinho8: Kurde miałem ten sam dylemat, ale pograłem w demo i jakoś tak nie wiem, nie siedzi mi do końca i na razie zrezygnowałem, poczekam jak będzie za 50-70zł i może wtedy
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: mega średniak. Nie mialbym wielkich oczekiwan. Brak szybkiej podróży oraz zatrzymywanie się bohatera po sprincie jest irytujące i sztucznie wydłuża rozgrywkę.
Ale przez pierwsze godziny jakiś fun i progress postaci jest. Tyle, ze szybko maxujesz wszystkie zdolności. Także jak chcesz grać tylko jedna klasa to walka szybko staje się bardzo powtarzalna.
  • Odpowiedz
  • 0
Ok, dziękuję za opinie @matti-nn @wscieklizna_irl @Raziel92 :)
To już wiem że gra nie dla mnie. Plus doczytałem że Capcom dodał płatne DLC za przedmioty do zdobycia w grze... więc niech giną, nie dość że płacić za grę to jeszcze mikropłatności w środku - tego nie trawię. I to w grze SP.
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: kup dragon dogme 1 za 13zł i ograj. Dwójka jest identyczna jeżeli chodzi o gameplay i założenia. Gra jest czasłochonna, nie ma szybkiej podróży, sporo przeciwników się powtarza, questy nie są wyłożone na tacy
  • Odpowiedz
  • 0
@tellet: Nie lokalnie, była oferta black week deals czy jakoś tak, za 157zł bodajże. A wolę płytę kupić bo zawsze można odsprzedać jak się znudzi lub skończy. :)
  • Odpowiedz
@Dawidinho8 @Methes ale gra ma celowo zaimplementowane różne mechaniki, aby zmusić/zachęcić do ich zakupu, m.in. wskrzeszania po śmierci siebie lub innych NPC. M.in. Spontaniczny mord wszystkich w mieście.
  • Odpowiedz
@Smartek: Wiem, ale akurat to to był najmniejszy z problemów DD2 :D I pewnie nie byłby to jakiś wielki dramat, ale kwestia że przed premierą nie było tych gówien, tylko to DLC day 1 był.
  • Odpowiedz