Siema, obecnie Dragon's Dogma 2 w fajnej cenie na Allegro i się zastanawiam czy nie kupić, ale nie wiem czy mi podejdzie. Do czego byście ją porównali, możecie jakoś opisać/streścić gameplay?
@Dawidinho8: Kurde miałem ten sam dylemat, ale pograłem w demo i jakoś tak nie wiem, nie siedzi mi do końca i na razie zrezygnowałem, poczekam jak będzie za 50-70zł i może wtedy
@Dawidinho8: mega średniak. Nie mialbym wielkich oczekiwan. Brak szybkiej podróży oraz zatrzymywanie się bohatera po sprincie jest irytujące i sztucznie wydłuża rozgrywkę. Ale przez pierwsze godziny jakiś fun i progress postaci jest. Tyle, ze szybko maxujesz wszystkie zdolności. Także jak chcesz grać tylko jedna klasa to walka szybko staje się bardzo powtarzalna.
Ok, dziękuję za opinie @matti-nn @wscieklizna_irl @Raziel92 :) To już wiem że gra nie dla mnie. Plus doczytałem że Capcom dodał płatne DLC za przedmioty do zdobycia w grze... więc niech giną, nie dość że płacić za grę to jeszcze mikropłatności w środku - tego nie trawię. I to w grze SP.
@Dawidinho8: kup dragon dogme 1 za 13zł i ograj. Dwójka jest identyczna jeżeli chodzi o gameplay i założenia. Gra jest czasłochonna, nie ma szybkiej podróży, sporo przeciwników się powtarza, questy nie są wyłożone na tacy
@tellet: Nie lokalnie, była oferta black week deals czy jakoś tak, za 157zł bodajże. A wolę płytę kupić bo zawsze można odsprzedać jak się znudzi lub skończy. :)
@Dawidinho8 klimat był fajny, ale mi nie podeszła. Jak ci się mechaniki spodobają to nawet się możesz dobrze bawić, ale to jest taki średniak. Mnie nie zachwyciła na tyle, żeby dłużej pograć.
@Dawidinho8 @Methes ale gra ma celowo zaimplementowane różne mechaniki, aby zmusić/zachęcić do ich zakupu, m.in. wskrzeszania po śmierci siebie lub innych NPC. M.in. Spontaniczny mord wszystkich w mieście.
@Smartek: Wiem, ale akurat to to był najmniejszy z problemów DD2 :D I pewnie nie byłby to jakiś wielki dramat, ale kwestia że przed premierą nie było tych gówien, tylko to DLC day 1 był.
Siema, obecnie Dragon's Dogma 2 w fajnej cenie na Allegro i się zastanawiam czy nie kupić, ale nie wiem czy mi podejdzie. Do czego byście ją porównali, możecie jakoś opisać/streścić gameplay?
Ale przez pierwsze godziny jakiś fun i progress postaci jest. Tyle, ze szybko maxujesz wszystkie zdolności. Także jak chcesz grać tylko jedna klasa to walka szybko staje się bardzo powtarzalna.
To już wiem że gra nie dla mnie. Plus doczytałem że Capcom dodał płatne DLC za przedmioty do zdobycia w grze... więc niech giną, nie dość że płacić za grę to jeszcze mikropłatności w środku - tego nie trawię. I to w grze SP.
@Dawidinho8: to ta jedna oferta na lokalnie?
Bo jak nie, to po co dawać wąsatemu badziewiu zarabiać, masz tu porównywarkę i teraz jest promka na ps store:
https://gg.deals/game/dragons-dogma-2-ps5/