Aktywne Wpisy
Viesti +93
Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie gier komputerowych dla lat 1994-2024. Jest to cały okres mojego życia, więc zebranie tych tytułów, wraz z paroma screenami i krótkimi opisami, było dla mnie jak porządkowanie wspomnień. Przygotowałem go głównie z myślą o dzieciach, byśmy jak trochę podrosną, mogli pooglądać w co tam stary ojciec grał w ich wieku.
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie

źródło: 111
Pobierz
enforcer +83

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
#majsterkowanie #diy #elektronika #lutowanie
źródło: 1000016449
PobierzChcesz to zreperować? Weź spinacz biurowy, wyprostuj go, owiń nim końce tych prętów, formując z niego jednocześnie kółko wokół tego pierścienia
Co do lutowania to zapomnij - żelazne druty musiałbyś lutować na mosiądz (tzw twardy lut), a i tak pęknie, żeby to miało sens to byś musiał najpierw zrobić rurkę z metalu która złączy
Komentarz usunięty przez autora
Z klejów to sprawdź sobie jeszcze metaakryle. Lutownica nadaje się tylko do miękich metali, które się topią przy 125-300 stopniach i lutować możesz tylko elementy których się te metale chwycą np miedź.
Tutaj za c---a tego byś nie zlutował. To by musiało być punktowo zgrzane albo zespawane.