Aktywne Wpisy
tomasztomasz1234 +489
Zobaczcie jak na zamkniętych grupach lekarze organizują lobbing. Rzecznik Izby lek. Kosikowski sam nie do końca wie, co konkretnie ma być sparaliżowane jak zrobi się limit pensji lekarzy, więc prosi o "amunicję" xDD
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
źródło: rzecznik
Pobierz
MrBeast +221
źródło: G4rRjr2XIAAmwcF
Pobierz

Prowadzę od lat z mamą antykwariat - pół stacjonarnie, a pół przez internet (w sumie tylko allegro).
No firma całe 2 osoby ;)
No i chciałam powiedzieć, że zadzwonił do nas Empik z propozycją współpracy :D I mielibyśmy wystawiać książki obok takich tuzów jak Tezeusz (Tezeusza nie lubimy jakby co).
Nie wiem czym się kierowali, ale może tym, że mamy 100% jakości obsługi? Już nie pamiętam, kiedy negatywa dostałyśmy. Bo ja naprawdę dbam o książki, staram się dobrze opisać i zajebiście zapakować, żeby się nie zniszczyła w transporcie i dotarła na czas.
Nie wiem czy skorzystamy z propozycji, czy nie, ale kurczę miło, że ktoś docenił i wyłowił nas z innych sprzedawców.
No chyba, że proponują wszystkim, to wtedy patyk im w oko.
#chwalesie (chyba) #antykwariat #ksiazki
źródło: images
Pobierz@Nordri: w określonych kategoriach proponują wszystkim powyżej pewnego obrotu.
Mają nawet cały dział który się tym zajmuje - pozyskaniem merchantów
No i nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale empik obecnie jest dokładnie tym samym co allegro - tzw. marketplace'm - platformą e-commerce gdzie sprzedawca (merchant) wystawia swoje produkty w zamian
Bo to buraki? Poziom obsługi lvl 0. Mają kupę ludzi, zawalają allegro masą fałszywych aukcji, po 17 aukcji tego samego przedmiotu. Komunikacja utrudniona, o reklamacji zapomnij. Często nie mają towaru na stanie, ale aukcje wiszą.
No generalnie wszystko co można dowalić, to to robią i przez to ludzie zrażają się do książki używanej na allegro.
Cena unikalnej książki w tezeuszu 150zł
Cena tej samej książki z tezeusza kupionej za pośrednictwem @empik 176zł
@empik robicie to dobrze!
@Cerber108: A no dokładnie.
Ja też mam książki używane przecież, ale jakiś standard trzymamy. Czasem się zdarzy wystawić książkę w gorszym stanie (np. z kartami luzem, albo po zalaniu wodą), ale tylko jeśli jest to tytuł rzadki i wtedy zazwyczaj dodaję w tytule "wada" albo coś. No i
Wyżej odpisałam czemu nie lubię.
Spoko mogą być ludzie, jako firma mają różne zagrania.
https://niestatystyczny.pl/2024/09/04/tezeusz-pl-chce-zmonopolizowac-rynek-ksiazek-uzywanych-dzieki-wspolpracy-z-empikiem-wykupimy-kazda-wartosciowa-marke/
@wieszakhybrydowy: ja? Nope, nigdy.
Żona od samego początku istnienia branży w Polsce, rozkręcała Agito, retail w Allegro, teraz ich konkurencje ;)
@MacAron: tak, czytałam już te jego wypociny.
Co mogę powiedzieć... niejeden już tak chciał rynek zawojować, być monopolistą i gigantem. Tak samo robił Oleksiejuk podkupując wydawnictwa, aż się w końcu zadławił tym wszystkim, to samo będzie i z tezeuszem tak sobie myślę. W pewnym momencie chwyci za dużo srok za ogony i mu bokiem wyjdzie. Może.
Pozdro Miras!