Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +81
Robimy listę najbardziej spermiarskich teledysków z lat 90s-2000s.
#wykop #muzyka #glupiewykopowezabawy
#wykop #muzyka #glupiewykopowezabawy
Zoriuszka +151
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Prowadzę od lat z mamą antykwariat - pół stacjonarnie, a pół przez internet (w sumie tylko allegro).
No firma całe 2 osoby ;)
No i chciałam powiedzieć, że zadzwonił do nas Empik z propozycją współpracy :D I mielibyśmy wystawiać książki obok takich tuzów jak Tezeusz (Tezeusza nie lubimy jakby co).
Nie wiem czym się kierowali, ale może tym, że mamy 100% jakości obsługi? Już nie pamiętam, kiedy negatywa dostałyśmy. Bo ja naprawdę dbam o książki, staram się dobrze opisać i zajebiście zapakować, żeby się nie zniszczyła w transporcie i dotarła na czas.
Nie wiem czy skorzystamy z propozycji, czy nie, ale kurczę miło, że ktoś docenił i wyłowił nas z innych sprzedawców.
No chyba, że proponują wszystkim, to wtedy patyk im w oko.
#chwalesie (chyba) #antykwariat #ksiazki
@Nordri: w określonych kategoriach proponują wszystkim powyżej pewnego obrotu.
Mają nawet cały dział który się tym zajmuje - pozyskaniem merchantów
No i nie wiem czy sobie zdajesz sprawe ale empik obecnie jest dokładnie tym samym co allegro - tzw. marketplace'm - platformą e-commerce gdzie sprzedawca (merchant) wystawia swoje produkty w zamian
Bo to buraki? Poziom obsługi lvl 0. Mają kupę ludzi, zawalają allegro masą fałszywych aukcji, po 17 aukcji tego samego przedmiotu. Komunikacja utrudniona, o reklamacji zapomnij. Często nie mają towaru na stanie, ale aukcje wiszą.
No generalnie wszystko co można dowalić, to to robią i przez to ludzie zrażają się do książki używanej na allegro.
Cena unikalnej książki w tezeuszu 150zł
Cena tej samej książki z tezeusza kupionej za pośrednictwem @empik 176zł
@empik robicie to dobrze!
@Cerber108: A no dokładnie.
Ja też mam książki używane przecież, ale jakiś standard trzymamy. Czasem się zdarzy wystawić książkę w gorszym stanie (np. z kartami luzem, albo po zalaniu wodą), ale tylko jeśli jest to tytuł rzadki i wtedy zazwyczaj dodaję w tytule "wada" albo coś. No i
Wyżej odpisałam czemu nie lubię.
Spoko mogą być ludzie, jako firma mają różne zagrania.
https://niestatystyczny.pl/2024/09/04/tezeusz-pl-chce-zmonopolizowac-rynek-ksiazek-uzywanych-dzieki-wspolpracy-z-empikiem-wykupimy-kazda-wartosciowa-marke/
@wieszakhybrydowy: ja? Nope, nigdy.
Żona od samego początku istnienia branży w Polsce, rozkręcała Agito, retail w Allegro, teraz ich konkurencje ;)
@MacAron: tak, czytałam już te jego wypociny.
Co mogę powiedzieć... niejeden już tak chciał rynek zawojować, być monopolistą i gigantem. Tak samo robił Oleksiejuk podkupując wydawnictwa, aż się w końcu zadławił tym wszystkim, to samo będzie i z tezeuszem tak sobie myślę. W pewnym momencie chwyci za dużo srok za ogony i mu bokiem wyjdzie. Może.
Pozdro Miras!