Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡°͜ʖ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie, mailowo czy oldschoolowo: telefonicznie, wprowadziliśmy całe mnóstwo poprawek do poprzedniej propozycji. Nie mówię tylko o nowych serwerach, ale także poprawionej sieci oraz mocno przebudowanym systemie Anty-DDoS Game, który w tym momencie chroni już ponad 32 protokoły popularnych gier.
Jutro, czwartek 14.11 od 18:00 będę czekał na Wasze pytania o serwery Game. #ama
Zapraszam do dyskusji o tym: - co nowego mają Game Gen3, a czego nie miały Gen2 - jakie kluczowe zmiany wprowadziliśmy i jaki wpływ mają na wydajność - do czego możecie je wykorzystać - na czym polega ochrona Game Anty-DDoS - czego możecie się spodziewać w kolejnych miesiącach
nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
@OVHcloud: jakich gier używają wasi klienci? Myślałem, że wszyscy teraz albo grają na tym co dostarczy producent albo używają jakiegoś pośrednika, która pod spodem używa OVH/Hetzner/cokolwiek
Nie polecam OVH. W czasach przedchmurowych 2014 dzierżawiłem u nich wirtualny serwer dedykowany. Odnawiam usługę co roku opłacając terminowo faktury. Pewnego dnia wszystko przestało działać a od działu obsługi klienta dowiedziałem się że skasowali ten serwer wraz z wszystkimi danymi na nim. Normalnie "nie mamy waszego płaszcza i co nam pan zrobisz". Dlatego polecam omijać szerokim łukiem.
ale hejterów się znalazłoxD Co tam, nadal domenki i hostingi w nazwa/home? xD
Gdzie byliście gdy jeden z tych gównopodmiotów przejął największe forum o hostingu i wstawił swoje brandy w rankingach na pierwsze miejsca a negatywne posty i tematy były usuwane? xDDDD
@OVHcloud: ja ostatnio przytuliłem eco kimsufi i rozjechała mnie odpowiedź konsultantki na czacie, gdy pytałem dlaczego te 120 sekund tak dlugo trwa: „to tylko przykładowy czas, zgodnie z regulaminem mamy 15 dni na dostarczenie serwera” 😆
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie, mailowo czy oldschoolowo: telefonicznie, wprowadziliśmy całe mnóstwo poprawek do poprzedniej propozycji. Nie mówię tylko o nowych serwerach, ale także poprawionej sieci oraz mocno przebudowanym systemie Anty-DDoS Game, który w tym momencie chroni już ponad 32 protokoły popularnych gier.
Jutro, czwartek 14.11 od 18:00 będę czekał na Wasze pytania o serwery Game. #ama
Zapraszam do dyskusji o tym:
- co nowego mają Game Gen3, a czego nie miały Gen2
- jakie kluczowe zmiany wprowadziliśmy i jaki wpływ mają na wydajność
- do czego możecie je wykorzystać
- na czym polega ochrona Game Anty-DDoS
- czego możecie się spodziewać w kolejnych miesiącach
Do zobaczenia!
#serwery #siec #bezpieczenstwo #hosting
@OVHcloud: jakich gier używają wasi klienci? Myślałem, że wszyscy teraz albo grają na tym co dostarczy producent albo używają jakiegoś pośrednika, która pod spodem używa OVH/Hetzner/cokolwiek
Nikomu nie polecam w każdym razie
Dlatego polecam omijać szerokim łukiem.
Co tam, nadal domenki i hostingi w nazwa/home? xD
Gdzie byliście gdy jeden z tych gównopodmiotów przejął największe forum o hostingu i wstawił swoje brandy w rankingach na pierwsze miejsca a negatywne posty i tematy były usuwane? xDDDD
@BartRamsay: przecież to był ficzer, a nie bug. Automatyczny upload danych do prawdziwej chmury w przypadku incydentu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@czotoco: lepszy Porkbun, albo hostido. Taniej, normalny panel i w razie czego dobre supporty