Wpis z mikrobloga

Serdecznie zapraszam do mojego najnowszego projektu.
Adwentowe Wyzwanie Security Code Review
To zbiór 24 codziennych lekcji z zakresu weryfikacji bezpieczeństwa kodu źródłowego wraz z zadaniami.

📅 Kiedy? 1-24 grudnia.
💰 Cena? Za darmo.
📧 Jak? Codzienne maile.
📝 Co na koniec? Certyfikat przy 80% poprawnych odpowiedzi.

Zapraszam. Przerób te zadania, a zobaczysz, że Security Code Review może być prostsze, niż Ci się wydaje.

https://codereview.securitychampions.pl/

PS. Możesz się tym również podzielić ze swoim zespołem. Niech też mają szansę się nauczyć :-)

#programowanie #codereview #bezpieczenstwo #security
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Proszę, u mnie nie potrzebujesz nawet 80%. Jaką instytucją jesteś, że ten certyfikat ma mieć jakąkolwiek wartość? Powiedz, że chcesz listę mailingową żeby opchnąć jakiegoś ebooka naiwnym, to będzie chociaż uczciwie.
a.....e - Proszę, u mnie nie potrzebujesz nawet 80%. Jaką instytucją jesteś, że ten c...

źródło: 1000002135

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Dzięki za cert.
Nie jestem żadną instytucją, ale wiem, że wiele osób kolekcjonuje certyfikaty i się nimi chwili. Jak ostatnio robiłem coś podobnego, to pod koniec była masa pytań, czy będzie certyfikat. Uważam, że mój certyfikat ma taka samą wartość jak certyfikat obejrzenia filmików na Udemy, ale jak są ludzie, którzy tego potrzebują, to czemu nie wyjść im naprzeciw.

Nie mniej, dzięki wielkie za uwagę, to zawsze kolejna opinia do kolekcji.

A
  • Odpowiedz
  • 0
Ciekawe. Pierwszego linku nie znałem. Przyjrzę się dokładniej tej formie.

Choć próbowałem kiedyś robić pełne i zawsze dostępne programy szkoleniowe, ale ludzie tego wtedy nie kończyli (dojście do połowy już było sukcesem).
Dlatego taka forma mailowa to próba wdrożenia gamifikacji w proces nauki. A certyfikat/dyplom czy stempel z ziemniaka ma motywować (bo pamiętaj, że każdy inaczej rozumie wartość takiego certyfikatu), żeby regularnie wykonywać codzienne ćwiczenie.

Dałoby się to zrobić też w formie
  • Odpowiedz