Aktywne Wpisy

MonazoPL +113
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 400 zł pekao monazo
Pobierz
tesknilam_ +17
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Adwentowe Wyzwanie Security Code Review
To zbiór 24 codziennych lekcji z zakresu weryfikacji bezpieczeństwa kodu źródłowego wraz z zadaniami.
📅 Kiedy? 1-24 grudnia.
💰 Cena? Za darmo.
📧 Jak? Codzienne maile.
📝 Co na koniec? Certyfikat przy 80% poprawnych odpowiedzi.
Zapraszam. Przerób te zadania, a zobaczysz, że Security Code Review może być prostsze, niż Ci się wydaje.
https://codereview.securitychampions.pl/
PS. Możesz się tym również podzielić ze swoim zespołem. Niech też mają szansę się nauczyć :-)
#programowanie #codereview #bezpieczenstwo #security
źródło: 1000002135
PobierzNie jestem żadną instytucją, ale wiem, że wiele osób kolekcjonuje certyfikaty i się nimi chwili. Jak ostatnio robiłem coś podobnego, to pod koniec była masa pytań, czy będzie certyfikat. Uważam, że mój certyfikat ma taka samą wartość jak certyfikat obejrzenia filmików na Udemy, ale jak są ludzie, którzy tego potrzebują, to czemu nie wyjść im naprzeciw.
Nie mniej, dzięki wielkie za uwagę, to zawsze kolejna opinia do kolekcji.
A
Zgadzam się, czyli moim zdaniem żadną.
Choć próbowałem kiedyś robić pełne i zawsze dostępne programy szkoleniowe, ale ludzie tego wtedy nie kończyli (dojście do połowy już było sukcesem).
Dlatego taka forma mailowa to próba wdrożenia gamifikacji w proces nauki. A certyfikat/dyplom czy stempel z ziemniaka ma motywować (bo pamiętaj, że każdy inaczej rozumie wartość takiego certyfikatu), żeby regularnie wykonywać codzienne ćwiczenie.
Dałoby się to zrobić też w formie