Po aktualizacji Yanosika do 4.0.7.0 oprócz dodania radia do pływającej ikony (co na pewno było efektem próśb wielu użytkowników (⌐͡■͜ʖ͡■)), można w końcu wyłączyć stały dostęp do lokalizacji i zostawić zezwolenie tylko podczas działania aplikacji. Podczas korzystania w tle nie gubi już lokalizacji. Nie zapomnijcie tego wyłączyć i nie przejmujcie się wstępnym komunikatem, który was do tego próbuje zmusić, po prostu jak się pojawi kliknijcie wstecz.
BTW Przydałby się regularnie aktualizowany mod, który wyciąłby w pień to co tam wciskają i kilkoma przełącznikami pozwolił wyłączyć reklamy głosowe, radia, ubezpieczenia i cały ten dodatkowy syf. Tudzież porządna alternatywa.
@DystryktPrawdy: dobra, a naprawili już błąd, który na Android Auto sprawia, że powiadomienie o np. kontroli czy innym niebezpieczeństwie najpierw ma dźwięk powiadomienia z telefonu, a dopiero potem jest dźwięk powiadomienia z Yanosika? Drażni mnie to niesamowicie. Wyłączenie powiadomień w systemie nic nie daje ;f
@DystryktPrawdy: kuźwa radio dali, ale np znaku ograniczenia tam nie wsadza, a na moto by się przydało bo ta ich nawigacja jest upośledzona względem google
@DystryktPrawdy: po ostatniej aktualizacji na IOS jest tyle reklam że jedyne co mogę zrobić jako użytkownik (poza daniem 1 gwizdki) to zamykanie tego gówna zanim zdąży dojść do końca i odpalam od nowa, algorytm wyłapuje że reklama była już odtworzona więc jest dłuższa chwila spokoju. Przydałaby się im jakaś dobra konkurencja bo reklamowo zaczynają bardzo przeginać, żeby tym samym głosem nadawać spam i komunikaty drogowe to trzeba nie mieć wyobraźni
@sinist3rr Kiedyś nawet mi się spodobało i robiłem pod to mapy. Chwilę później przejęło to Google, więc natychmiast przestałem. Nie ma sensu wspierać monopolu.
można w końcu wyłączyć stały dostęp do lokalizacji i zostawić zezwolenie tylko podczas działania aplikacji. Podczas korzystania w tle nie gubi już lokalizacji.
@DystryktPrawdy: u mnie nie działa. Jak dam dostęp do gps tylko podczas używania to w trybie pływającej ikony pokazuje jego brak.
@DystryktPrawdy: Po połączeniu z samochodem i automatycznym uruchomieniem yanosika nadal wyświetla komunikat o braku GPS. Zamknięcie aplikacji i ponowne jej uruchomienie rozwiązuje sprawę. Dzięki.
BTW Przydałby się regularnie aktualizowany mod, który wyciąłby w pień to co tam wciskają i kilkoma przełącznikami pozwolił wyłączyć reklamy głosowe, radia, ubezpieczenia i cały ten dodatkowy syf. Tudzież porządna alternatywa.
#polskiedrogi #yanosik #piratujo
@DystryktPrawdy: u mnie nie działa. Jak dam dostęp do gps tylko podczas używania to w trybie pływającej ikony pokazuje jego brak.
Dokładny numer wersji 1452 / 401452
@DystryktPrawdy: u mnie póki co nie da się zaktualizować do tej wersji. Mam 4.0.7.1 (1449).
Zaktualizuk sobie z pliku APK. Tylko wybierz odpowiednią architekturę
Dzięki.