Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +583
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +698
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

Mam podłogówkę na parterze + piętro w łazience. W sypialniach grzejniki. Na dzień mam ustawioną temperaturę podłogówki na 19 stopni, w nocy 18.
Wieczorem lubię sobie dogrzać kominkiem dla klimatu. Wtedy temperatura w całym domu idzie zazwyczaj na 23+ stopnia [rozprowadzenie, bez płaszcza].
Jak takie dogrzewanie wpływa na efektywność podłogówki? Kominek w nocy się schładza, zaś podłogówka ma stosunkowo wysoką bezwładność cieplną. Czy w takim wypadku nie dojdzie do sytuacji, że temperatura zbytnio spadnie i zanim podłogówka osiągnie pełną moc to będzie musiała zużyć sporo gazu? A jak już osiągnie pełną moc to znowu wejdzie kominek wieczorem?
Zależy mi na jak największej efektywności i ograniczeniu kosztów.
#kiciochpyta #budownictwo
@zadrrr:
no ale jak masz w mieszkaniu 25 to podłoga się nie wychładza mimo wyłączenia ogrzewania czyli wpływa korzystnie bo mniej gazu pójdzie na grzanie