Wpis z mikrobloga

Mireczki, ostatnio trenowałem planem Kasahary 3 dniowym z priorytetem na górę i byłem mega zadowolony, ale zacząłem trenować sztuki walki dwa razy w tygodniu. Szukam teraz jakiegoś fajnego, gotowego 3 dniowego planu treningowego pod poprawę motoryki i rzeczy potrzebnych w sportach walki, nie chce niczego typowo kulturystycznego. Jest coś dobrego darmowego?
#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy #kickboxing #sztukiwalki
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dosefurious chyba sobie to komplikujesz jak ja to mam w zwyczaju. W sportach walki głównie liczy się cardio i siła (nawet w stójce a na pewno na początku). Jak cardio masz ok to poszedłbym w siłę czyli kontynuował plan lub zatrudnił sobie trenera pod to. Tu masz przydatne linki jakbyś sam jednak chciał coś podziałać:
531
8weeksout
  • Odpowiedz
@dosefurious: jak dajesz radę się regenerować, to możesz dodać jednostkę cardio a resztę zostawić.
treningi siłowe są potrzebne w sportach walki, żeby zmniejszyć ryzyko kontuzji
  • Odpowiedz
@dosefurious: zależy co trenujesz, czy MMA czy Zapasy czy co, ale ja bym po prostu szedł raz siłówka 5x5, ława, ohp, martwy (jeżeli robisz MMA to focus na nogi spory - hip thrusty, ciezkie siady) i nastepny trening bardziej jakieś dynamiczne wyciskania, np z dodatkową gumą na sztandze itd. dynamiczne ciągi, push pressy i tak żongluj
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: nie będę tego stosował stricte, raczej będę przeglądał w celu poszukiwania inspiracji, bo zaczynam łączyć siłownię z triathlonem pod lipcowy start w Bydgoszczy.
  • Odpowiedz