Wpis z mikrobloga

Siemka, chce sobie zrobić upgrade roweru i chciałem sobie wsadzić pełną grupę GRX i zastanawiam się czy warto wsadzić GRX800 (2x11) czy GRX400 (2x10), cenowo 500zł taniej niższa grupa. Będę chciał to wsadzić w eskera 2.0 bo jednak te fabryczne hamulce są do niczego (esker na sorze). Podejrzewam że wielu tu mi napisze że lepiej kupić nowy rower no ale nowego roweru nie kupie dokładając tyle co do 'nowej' używanej grupy z demontażu

a dwa, podoba mi się bordowy kolor tego eskerka <3

#esker #gravel #rower
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@euklides: A do czego tak na prawdę byś dopłacił? Jednej zębatki więcej? Działa to chociaż jakoś lepiej? Ja bym nie przepłacał. Dziwie się że nie chcesz wymienić na eskera gen2 na grx, bo są znacznie ładniejsze, ale oczywiście kwestia gustu.
  • Odpowiedz
  • 0
@rtone: z jednego względu nie chce wymienić na nową generację :-) musiałbym wydać podejrzewam 6-7k żeby mieć coś na hydraulice a tu wymieniam osprzęt (używaną grupę od 1500 do 2000) kupię. Jestem ją sam w stanie wymienić :D, no i dodatkowo nie jeżdżę dużo a na wiosnę ma mi się urodzić dziecko i zaczynam budowę dlatego wchodzą mocno kwestie budżetowe :D i to byłby mój prezent na 30tke
  • Odpowiedz