Wpis z mikrobloga

Drogie Wykopki.
Potrzebuje pomocy, bo ja już nie rozumiem co tam się dzieje i może ktoś z was ogarnia. Przejdźmy do skrótu ostatnich wydarzeń.

Zaczęło się od Ksamila. Coś się stało i chłopaki się rozjechali.
Łukasz na swoich live od początku mówi, że dostał wiadomość z podjętą już decyzją.
Janek za to na filmie mówi o podjęciu WSPÓLNEJ decyzji. Spadła fala krytyki i następnego dnia dodaje komentarz, że zawiódł jako człowiek i przyjaciel (wychodzi na to, że jednak nie była wspólna). Sam przyznał, że wykorzystał Łukasza i to najgorsza decyzja w życiu. Tylko do czego go wykorzystał? Łukasz przywiózł mu detektor i jedzenie, ale Janek wrócił od razu do Polski więc ani detektor, ani jedzenie nie było aż tak potrzebne. Kolejnego dnia znowu zmiana narracji i teraz się okazuje, że to zaplanowana akcja i czeka na dobry moment, żeby live poszedł "z impaktem".

Janek w "oświadczeniu" na końcu odcinka z rozstaniem tłumaczy, że musi przyspieszyć i jechać do Chorwacji. Nawet dał miniaturę o tym, że jedzie na Chorwacką wyspę i najsłynniejszą plażę Złoty Róg.
Jak teraz wiemy materiał z Chorwacji to 2-3 ujęcia w najnowszym filmie i dalej już powrót do Polski.

Co z tymi planami? Materiał z Chorwacji nagle ucięty.
Materiał z Ksamila też ucięty - zostawione tylko nagranie z restauracji, pokazane podsumowanie. Po filmie Łukasza widać, że w tym Ksamilu byli dłużej.

Generalnie strasznie pocięty materiał, bez wyjaśnienia o co chodzi.

Mam teraz zasadnicze pytanie. Skoro Janek sam przyznał, że wykorzystał Łukasza, a z jego filmów i słów wynika, że nie chodziło o detektor ani jedzenie to do czego go wykorzystał? Teraz jeszcze post o całej zaplanowanej akcji?

Teraz moje dwie teorie.
1 - Coś się tam odwaliło z Ksamilu. Zapowiedziany live będzie z brudami na Łukasza, raczej nie na mnie. Jakby cokolwiek miał wrzuciłby to już we Włoszech.

2 - Psycha klękła pod falą krytyki. Wyciął materiał z Chorwacji i wrócił do Polski. Tam ktoś mu nagadał i nastawił go "bojowo". Stąd teraz zmiana narracji z przeprosin na ukartowany plan.

No i na koniec dowiedziałem się, że śmiejąc się z nurkowania po 3, 7, 10 min jestem osobom, która nigdy nie szukała pod wodą i tylko komentuje siedząc na wersalce xD

#yanek
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korsir: pierwsza teoria to był pościg za Odynem i prowokacja "przypadkowego" spotkania. yanek często wspominał o tym w swoich odcinkach czy na live.
  • Odpowiedz
@Korsir prawdę zna tylko zwrotnaskarb choć i nawet to nie jest pewne bo twierdzi że nie zna powodów szybkiego powrotu Janka do Polski. Może kiedyś film pt Cała prawda o Albanii ujrzy światło dzienne ale to Janek musi znaleźć kolejnego naiwniaka (których namówi na ujawnienie prawdy xD)
  • Odpowiedz
@Korsir: mi się wydaje, że tego efektu motyla to i Bożena i Mario i Brodaty Zbir ani matka jego ani ojciec nie ogarniają.
Bożena to w domu opieki pewnie na lekach to jej wszystko jedno, matka i ojciec też pewnie na lekach z jego powodu i oni to od jego urodzenia go nie szanują i zawsze mu przytakują ( a on jeszcze do domu miesiąc za wcześnie wrócił), a reszta
  • Odpowiedz
@Korsir: Ostatnio się wzięli za donate. Doszli do wniosku, że to nie są żadne darowizny, więc trzeba to opodatkować. Yanek jest bardzo skąpy, więc nie sądzę, aby rozliczał się z donate oraz bezpośrednich wpłat na konto bankowe. Z tego co słyszałem to sporo wykopków go podyebało do skarbówki tak jak do zarządu ROD Fort Dębe. Może dostał pilne wezwanie na wyjaśnienia do US. Mam nadzieje, że król rodos dostanie porządną
  • Odpowiedz
@Korsir: Ja to nie kumam Korsir, czemy nie odciąłeś się od tego tematu tylko cały czas wtykasz palce w to g...no.
A dwóch gagatków podejrzewam o wszystkie możliwe kombinacje. Wykop tak szybko wrócił do wychwalania zwrotanaskarb. A nawet jeśli przedstawiana przez niego wersja jest prawdziwa, to sam też zbyt szlachetny to nie jest:
- bujał się z Jankiem dopuki go potrzebował i nie miał innej opcji i znosił jego krzywe akcje, a
  • Odpowiedz
@BasTajpan: warto żeby też sprawdzili czy jako firma może dostawać darowizny i ich nie rozliczać. Ogólnie to nawet te paragrafy odnośnie żebractwa które on uskutecznia na swoich wpisach pod filmami, ciekawe czy są legalne w jego wykonaniu...
  • Odpowiedz
@Korsir: Cyborg z Warszawy otworzył drugi słoik podgardla i zobaczył ślady wyjadania łyżeczką. Dlatego zostawił Łukasza. Możesz go nazwać dzbanem, Ducato druciakiem ale podkradania podgardla nie popuści.
  • Odpowiedz
@Korsir: musiało się coś odwalić w Albanii, bo w ostatnich filmach mówi że "jego noga tam nigdy nie postanie", dziwne bo jak widać z waszych filmów jest to chyba najlepszy kraj gdzie coś jeszcze wychodzi.
@BasTajpan tutaj chodzi o wpłaty przez serwisy "donejtowe" nie wpłaty bezpośrednie, bo w nich nie da się realnie stwierdzić ile dana osoba wpłaciła, poza tym on donejty ma może od miesiąca, dwóch? Ile mógł
  • Odpowiedz
@Gangreniak: @BasTajpan nie wiem jak tam wcześniejsze jego dotacje, ale lapek+mikrofon to już jakaś sensowna kwota wyszła.. tyle, że on niby ma jakąś księgową, która powinna to jakoś trzymać w garści..
  • Odpowiedz
  • 8
@aeiou1212: starałem się odciąć, ale przez prawie rok ignorowania go na live i tak ciągle powracał ten temat. Stwierdziłem, że nie ma to sensu i przynajmniej będę miał zabawę razem z widzami. Ufam tak typowo jedynie Odynowi, do reszty mam zaufanie ograniczone. Śledzę jak każdy widz, bo się w to wciągnałem xD
  • Odpowiedz
@aeiou1212:
1) Po primo to cześć zielonko z dzisiaj założonym kontem piszący wysrywy pompujące narracje pro Janek/anty zwrotnahajs ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2) Po duo to "bujał się z Jankiem dopóki go potrzebował" to brzmi jak przeinaczanie historii, póki co nic o tym nie wiemy :)
3) Po "kolejno" to akurat unikał tematu na liveach, bo się mocno w tą aferkę wkręciłem, więc proszę nie p-------ć
  • Odpowiedz