Wpis z mikrobloga

Czy w ogóle ma większe znaczenie, gdzie w mieszkaniu się umieści jednostkę wewnętrzną klimatyzacji?
Firma wykończeniowa wrzuciła tak, jak na zdjęciu.
Ale mam wrażenie, że może lepiej trochę ją przesunąć, aby nie była bezpośrednio nad sofą, tylko naprzeciwko stołu/kuchni?
A może to wszystko jedno i tego i tak nie czuć? Gdzie byście ją dokładnie wstawili?

Jeżeli kogoś potencjalnie to interesuje, skropliny odprowadzone grawitacyjnie do kanalizy, klima na osobnym obwodzie

#klimatyzacja #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #remontujzwykopem #wykonczenia
innovi - Czy w ogóle ma większe znaczenie, gdzie w mieszkaniu się umieści jednostkę w...

źródło: klima wewn

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@innovi: bez większej różnicy, firma od wykończeń pewnie tak zaproponowała, żeby klima nie rzucała się tak w oczy. Stawiając po środku będzie bardziej skupiała wzrok, a to żadna ozdoba.
  • Odpowiedz
@Deladomboix: @innovi wieszanie naprzeciwko kanapy to największy błąd - nie wiesza się klimatyzacji by dmuchała bezpośrednio na ludzi. 2 dni użytkowania i L4 gotowe, bo klima wyrzuca bardzo suche powietrze, które wysusza śluzówki i sprzyja infekcjom.
  • Odpowiedz
@innovi tak jest najlepiej bo dmucha do przodu, a nie pod siebie. Nigdy nie wieszaj nad elektroniką typu tv, komputer, bo jest ryzyko, że będą lecieć skropliny z jednostki wewnętrznej
  • Odpowiedz
@innovi: dawno nie wiedziałem tak fatalnego salonu xD dobrze widzę, że tam jest 3 metry szerokości? Oglądając na kanapie telewizję, nogi będziesz mógł położyć na szafce pod TV xD

Ile metrów ma całe mieszkanie, skoro salon jest tak wąski? 30?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@francoisinho jakaś babka (albo agencja?) kupiła 3 identyczne mieszkania pode mną, podzieliła na pół i wynajmuje je 2,5k kawalerkę oraz 3,5k dwupokojowe (plus opłaty). Z tego co wiem, coś już jest już wynajęte.

Także jak uważasz że to paździerz, to po prostu nie potrafisz zobaczyć szerszej perspektywy.
  • Odpowiedz
@innovi: a ty za ile wynajmujesz połowę swojego mieszkania? Bo jeśli za 0 to znaczy, że jedynie wydaje ci się, że widzisz jakaś szerszą perspektywę, a tak naprawdę udajesz, że nie widzisz sytuacji, w której faktycznie jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jest taki mechanizm zakupowy znany od dziesięcioleci, że po zakupie (nawet nieudanym) wmawiamy sobie, że jest dobry. Mam wrażenie, że tutaj właśnie zachodzi u ciebie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@francoisinho póki co za 0, bo jeszcze go nie wykończyłem.
Początkowo chciałem wynajmować kawalerkę za 2,5, co by spłacało znaczną część kredytu, a mieszkać w dwupokojowym.
Jednak w międzyczasie znalazłem znaczenie lepiej płatną pracę i w sumie mi to nie potrzebne.

Celowo kupiłem takie mieszkanie, bo nie chce we Wrocławiu mieszkać całego życia, a będzie mi je znacznie łatwiej wynająć jako dwa mieszkania, po te powiedzmy 2,5+3,5k, niż bym kupił ustawne 80m.
A
  • Odpowiedz
@innovi: no tak, czyli mieszkanie ma totalnie beznadziejny układ, ale ma potencjał, ten argument mnie urzekł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Daj znać jak ci się będzie mieszkać z tym potencjałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@francoisinho pewnie, dam znać.
Chociaż już teraz mogę Ci dać znać, że na 40m, w gorszej lokalizacji i gorszym standardzie mieszkało mi się bardzo dobrze.
  • Odpowiedz
@innovi: pierwszy raz słyszę, żeby mieszkanie, w którym się mieszka, było inwestycją ( ͡° ͜ʖ ͡°) masz jakieś inne mieszkania, skoro to traktujesz jako inwestycję?

Widzę jedynie salon, w którym telewizor można obsługiwać stopami, ale inwestycji nie widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz