Aktywne Wpisy
SubsaharyjskaAlpaka +240
Jak to jest, że kraj taki jak Czechy z 2,5x mniejszym PKB, po prostu idzie sobie do Korei, zamawia elektrownię atomową, robią projekt i zaraz będą budować, koszt to 60 mld złotych. Tymczasem u nas wymyśla się liczby z d--y, typu 200 miliardów i czas budowy w dziesięcioleciach?
#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa
#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa
lilafro +8
6:42 #biedronka q--a
Firma wykończeniowa wrzuciła tak, jak na zdjęciu.
Ale mam wrażenie, że może lepiej trochę ją przesunąć, aby nie była bezpośrednio nad sofą, tylko naprzeciwko stołu/kuchni?
A może to wszystko jedno i tego i tak nie czuć? Gdzie byście ją dokładnie wstawili?
Jeżeli kogoś potencjalnie to interesuje, skropliny odprowadzone grawitacyjnie do kanalizy, klima na osobnym obwodzie
#klimatyzacja #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #remontujzwykopem #wykonczenia
Wykonczeniowcy lecą mitem ze klima ma być jaknajblizej balkonu... Więc ich bym średnio słuchał.
Ile metrów ma całe mieszkanie, skoro salon jest tak wąski? 30?
Zrobiłem kiedyś o tym wpis, więc jeśli Cię go interesuje, możesz poczytać:
https://wykop.pl/wpis/74376097/hej-mirki-do-konca-nie-pytam-jak-oceniacie-uklad-m
Także jak uważasz że to paździerz, to po prostu nie potrafisz zobaczyć szerszej perspektywy.
Jest taki mechanizm zakupowy znany od dziesięcioleci, że po zakupie (nawet nieudanym) wmawiamy sobie, że jest dobry. Mam wrażenie, że tutaj właśnie zachodzi u ciebie
Początkowo chciałem wynajmować kawalerkę za 2,5, co by spłacało znaczną część kredytu, a mieszkać w dwupokojowym.
Jednak w międzyczasie znalazłem znaczenie lepiej płatną pracę i w sumie mi to nie potrzebne.
Celowo kupiłem takie mieszkanie, bo nie chce we Wrocławiu mieszkać całego życia, a będzie mi je znacznie łatwiej wynająć jako dwa mieszkania, po te powiedzmy 2,5+3,5k, niż bym kupił ustawne 80m.
A
Daj znać jak ci się będzie mieszkać z tym potencjałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chociaż już teraz mogę Ci dać znać, że na 40m, w gorszej lokalizacji i gorszym standardzie mieszkało mi się bardzo dobrze.
No ale grunt to potencjał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widzę jedynie salon, w którym telewizor można obsługiwać stopami, ale inwestycji nie widzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)