Wpis z mikrobloga

Może moje pytanie wyda się dziwne, ale gdzie dorosłe osoby kupują ubrania? Szczerze powiedziawszy zawsze miałem z tym problem, bo mi - dzieciakowi rodzice kupowali na bazarach (ale też czasy były inne). Potem jak byłem nastolatkiem i wchodziłem w dorosłość, poznałem sieciówki. No i właśnie trochę na sieciówkach się zatrzymałem, a jakość rzeczy tam jest naprawdę już teraz teraz kiepska, do tego kroje są dosyć młodzieżowe... a ja szukam czegoś schludnego, ale casualowego (ale jednak aktualnego), by nie wygladać jak "How Do You Do, Fellow Kids?", czy ktos kto zatrzymał się w czasie 20 lat temu.

Podobnie sprawa ma się z butami. Jakieś sneakersy to jeszcze spoko, bo tych firm jest kilka, jest jakieś eobuwie i tak dalej. Ale jeśli chodzi o jakiś bardziej konwencjonalny but, np. zimowy? Wtedy idę do jakiegoś CCC/Deichmana (jedynych sklepów tego typu, któe znam), a po chwili wychodzę, bo totalnie nic mnie tam nie przekonuje.

Najciekawsze rzeczy są w TK Maxx, czy Half Price. Ale z kolei tam jest wielki chaos, mix wszystkiego. No potrzeba cierpliwości. A jakaś kurtka? Tego to już pół roku szukam i jedyne jakie widzę to sieciówkowe niskiej jakości. Właśnie ten sieciówkowy szajs mnie wkurza, bo mam wrażenie, że tylko to mnie otacza.

Gdzie dorosłe osoby kupują ubrania? Oczywiście w cenie normalnej, nie jakies premium.

#modameska #modadamska #moda #ubierajsiezwykopem #obuwie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GoddamnElectric:

Gdzie dorosłe osoby kupują ubrania? Oczywiście w cenie normalnej, nie jakies premium.

To jest sedno tego problemu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dobrej jakości ubrania kosztują. To oczywiście nie działa zawsze i wszędzie więc to, że coś jest drogie nie znaczy, że jest dobre - jednak jeżeli chcesz coś dobrego, to zawsze będzie drożej niż w taniej sieciówce.

Zawsze kupowałem dżinsy w jakichś H&M czy innych
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: Ja mam swój sklep z koszulami i spodniami, fizyczny, nie on-line, babka ma gust i oko. Ciuchy bardziej sportowe w Mountain Warehouse albo Decathlon, kurtki mam nastu różnych marek, Paco Lorente, S.Olivier, Selected, Próchnik, Vistula, zakłady im. M. Buczka (zlikwidowany przed moim urodzeniem ale płaszcz dalej się trzyma).
Buty różnie od Herringshoes, spartoo, Wojas, Kazar, Ryłko, Venezia.
W TK Maxx jest sporo fajnych rzeczy ale dla mojego wieku to
  • Odpowiedz
No i właśnie trochę na sieciówkach się zatrzymałem, a jakość rzeczy tam jest naprawdę już teraz teraz kiepska, do tego kroje są dosyć młodzieżowe...

@GoddamnElectric: Przepraszam. Ale co to k#w@ znaczy niby, że ''kroje są dość młodzieżowe'' bo zawsze mnie to dokładnie tak samo bawi. Przestańcie w końcu z siebie robić nadętych starych dziadów, jakoś w innych krajach ludzie po 40-50 lat spokojnie potrafią nosić jordany, air force, czapki new
  • Odpowiedz
Podobnie sprawa ma się z butami. Jakieś sneakersy to jeszcze spoko, bo tych firm jest kilka, jest jakieś eobuwie i tak dalej. Ale jeśli chodzi o jakiś bardziej konwencjonalny but, np. zimowy? Wtedy idę do jakiegoś CCC/Deichmana (jedynych sklepów tego typu, któe znam), a po chwili wychodzę, bo totalnie nic mnie tam nie przekonuje.

@GoddamnElectric: Jeśli chodzi o but zimowy to osobiście na przykład wybieram od lat ten sam krój
  • Odpowiedz
Może moje pytanie wyda się dziwne, ale gdzie dorosłe osoby kupują ubrania?

@GoddamnElectric: Generalnie to wszędzie (przynajmniej ja tak robię) i taka ciekawostka im starszy jestem tym mniej patrzę na te wszystkie znaczki. Po prostu żebym coś kupił to musi mi się dana rzecz podobać, być potrzebna albo w dobrej cenie a najlepiej to wszystko razem.
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: lumpeks, vinted. Już dawno się przekonałam że w sieciowkach to strata czasu i pieniędzy. Chyba że potrzebuje konkretną rzecz, która znajdę najpierw na ich stronie, żeby nie tracić czasu na łażenie i szukanie.
  • Odpowiedz
Może moje pytanie wyda się dziwne, ale gdzie dorosłe osoby kupują ubrania?

@GoddamnElectric: ja mam ubrania na abonament :> są firmy w internecie gdzie płacisz stałą stawkę miesięczną i tam dbają o faceta - wysyłają jedną paczkę z ubraniami miesięcznie. W lecie dostajesz letnie ubrania, w zimie zimowe (np kurtkę), co jakiś czas buty itp. Wybierasz sobie jaki styl chcesz - klasyczny, nowoczesny, mieszany itp. I tam wszystko jest dobrane,
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Problem w tym, że ja totalnie nie mówię o Air Forcach, czy czapkach New Era, które notabene nie wiem czy nie są bardziej atrybutem starszych osób, niż dzieciaków dzisiaj. To co ktoś o mnie mówi mam w nosie (wiec nie łatka gimbusa mi przeszkadza), ale nie czuję komfortowo ubrany w to co jest promowane jako sugerowany ubiór w sieciówkach. Powiem więcej - nawet jak byłem młodszy to ten styl
  • Odpowiedz
To co ktoś o mnie mówi mam w nosie (wiec nie łatka gimbusa mi przeszkadza), ale nie czuję komfortowo ubrany w to co jest promowane jako sugerowany ubiór w sieciówkach. Powiem więcej - nawet jak byłem młodszy to ten styl mi się nie podobał.

@GoddamnElectric: Tylko, że widzisz odkąd byłeś młodszy styl w sieciówkach zmienił się pewnie kilkukrotnie, mi na przykład znacznie bardziej siadała moda z przed 7-8 lat pewnie
  • Odpowiedz