Wpis z mikrobloga

Solidny w------l. "Pojawiło się pełne wideo z nieudanego rosyjskiego ataku 7 listopada w rejonie Pogrebki w obwodzie kurskim" #ukraina #wojna
Bad_Sector - Solidny w------l. "Pojawiło się pełne wideo z nieudanego rosyjskiego ata...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bad_Sector: Hobbystycznie interesuję się sztuką prowadzenia działa wojskowych, nie jestem w żadnym razie ekspertem, ale do cholery jasnej, nie potrafię pojąć czemu ruscy tak bezmyślnie atakują frontalnie umocnione pozycje, beż żadnego wsparcia, zasłony dymnej, niczego ( ͡° ʖ̯ ͡°) - wiem że u ruska ludzi mnogo, ale po prostu nie jestem w stanie tego przetrawić xD.
  • Odpowiedz
  • 3
@Stabilizator: Nie wiem, czy nie zginął Ukrainiec żaden, bo nie ma takiej informacji, ale trzeba przyznać uczciwie, że Rosjanie stracili trochę sprzętu i ogólnie atak był mocno nieudany.
  • Odpowiedz
  • 11
@Daroo24: Ogólnie, jak się trochę bardziej zagłębi w temat, to obie strony mają swoje wzloty i upadki w tym temacie, to nie jest tak, że Rosjanie zawsze atakują źle, gdyby tak było, że ta wojna już dawno by się skończyła, tak samo Ukraińcy. Na filmach obydwu stron są pokazywane spektakularne sytuacje, ale codzienność frontu tak nie wygląda. Ktoś musi popełnić błąd, żeby ktoś inny miał dobre nagranie z sukcesem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Bad_Sector: Z tymi składankami trzeba uważać, z długiego materiału łatwo sobie wybrać kilka ujęć i je poskładać tak, że atak będzie wyglądał na udany bądź nie zależnie od potrzeb.
  • Odpowiedz
@Bad_Sector: Atak tak mocno nie udany że zostało potwierdzone zajęcie wsi przez Rosjan 🙃
@Daroo24: Podobno doszło do przekazania zlych informacji. 810th która nacierała była pewna ze wioska jest czysta. A tam miny wszędzie poukładane ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
  • 4
@Vixay: No to zajebiście strata takiej ilości sprzętu, w taki sposób, to jest nieudany atak, ja wiem, że niektórych tutaj to piecze, ale myślę, że nawet rosyjscy dowódcy byli o to w-------i :)
  • Odpowiedz
@Bad_Sector: Problem w tym że Rosjanie mogą sobie pozwolić na takie szturmy. Liczy się końcowy efekt. Ile było śmiania się z Rosjan pod Wuhledarem? No sporo. Ale to Rosjanie okrążają Kurachowe.
  • Odpowiedz
Co ciekawe...

@Stabilizator: ... nikt tego nie powiedział, bo wszyscy są ZASKOCZENI stratami rosyjskimi o 10% większym niż średnie straty za październik, które odpowiadają maksymalnym za październik 2023 (rok temu ratio rosyjskie wslkoczyło na 6:1 względem Ukraińców, że nie wspomnę zabici:inni 1:1-2 u Rosjan przy 1:5-10 u Ukraińców i o tym, że rosyjscy, w statystykach, ranni nie dożywają szpitala).
  • Odpowiedz