Aktywne Wpisy

Wezzore-04 +1066
Ale mnie w-----a ta niedziela niehandlowa. Idealnie dla mnie by było, żeby sobie dzisiaj na spokojnie zrobić zakupy na początek tygodnia. To nie k---a, planuj człowieku przed pracą z rana albo po robocie w godzinach szczytu. J---ć ten z-----y zakaz. A jeszcze bardziej j---ć tych, którzy się zaraz zlecą i będą p-------c „wystarczy zrobić w sobotę” c---a w dupę wystarczy włożyć. #niedzielahandlowa #zakupy #j------s

kapazgon +90
Dzień dobry Mirki,
Pijcie ze mną kompot! 🥂
Miłego dzionka wszystkim. (。◕‿‿◕。)
Pijcie ze mną kompot! 🥂
Miłego dzionka wszystkim. (。◕‿‿◕。)

źródło: temp_file5269943032061336148
Pobierz
Mam ci ja sobie dysk przenośny i nie mogę na nim założyć poprawnej partycji. Próbowałem już różnych porad znalezionych w sieci ale nic nie pomaga.
W momencie jak podpinam dysk do portu USB to wyświetla mi się komunikat iż nie można podpiąć tego urządzenia. W Gparted usunąłem cała partycję ale nadal pokazuje się komunikat jak na załączonym obrazku.
Czy jest jakiś inny sposób by to naprawić? Jakieś narzędzie LowFormat? Może być nawet pod Windowsa.
źródło: Screenshot_20241112_142830
Pobierz@Wiskoler_double: o s-------n xD
@Kryspin013: Telefon wykrył i sformatował poprawnie. :)
Ale tu zależy czy sama karta żyje.
Z typowych pojemności, to może być coś ~128MiB, ~255 MiB, ~2GiB, no chyba że dostali nowy rzut maszyn produkujących to
źródło: Screenshot_20241112_173256
PobierzTo co raportuje nie musi się pokrywać z rzeczywistością. Zwłaszcza jak już na pierwszej warstwie to jest wał.
Przecież to może być przeprogramowany odrzut z produkcji.
@Wiskoler_double:
Straci czas, nadzieje itp i awansuje
@Wiskoler_double: ?
Informacje o wielkości partycji są przechowywane w tablicy partycji. Najsensowniej byłoby odpytać wprost kartę jak się sprzętowo przedstawia.
A GParted też po usunięciu wszystkiego i zmianie tablicy partycji na GPT tworzył nową partycję o wielkości 50.01 GiB. Ale po montowaniu w systemie widać jej nie było. :(