Aktywne Wpisy
Pogromca20 +405
Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
źródło: 1000019311
Pobierz
GrimesZbrodniarz +55
Upadek Discovery Chanel i podobnych kanałów można porównać do spalenia biblioteki Aleksandryjskiej - taka strata dla ludzkości (╯︵╰,)
#nauka
#nauka
źródło: 1000083770
Pobierz

1. kołki i połączenia mimośrodowe (niewidoczne połączenia, ale nie wiem jak ze sztywnością połączenia, trwałością itd., a nie zależy mi na ukrytym połączeniu)
2. Zwykłe długie wkręty do drewna (nie wiem jeszcze jaki rozmiar najlepiej, zakładam, że pod te wkręty tez bym nawiercał jakieś otwory, żeby mi płyty nie rozepchało na boki; no i jakąś nakładkę pogłębiająca na łeb stożkowy dokupić trzeba wtedy, choć czasem robiłem po prostu dodatkowe płytkie nawiercenie większym wiertłem i łeb się chował)
3. konfirmaty meblowe - nie mam ani wiertła, a nie wcześniej nic z nimi nie robiłem (jedynie w gotowych kupnych meblach), więc te musiałbym kupić. Tylko w wiertło takie to podobno warto zainwestować a nie wiem czy jest sens się wykosztować na 2-3 meble.
Najchętniej bym wybrał opcję 2, bo najłatwiej i najtaniej, ale nie wiem czy mebel będzie sztywno stał, zważywszy, że nie zamierzałem z tyłu dodawać cienkiej płyty usztywniającej. Dodam, że nie zakładam rozbierania mebla po skręceniu. Ma tak być aż się nie rozleci
#diy #zrobtosam #meble #meblestracha
źródło: Regał
Pobierz@mcichy10: jeśli nie będizesz miał tylnej płyty i/lub nie przykręcisz do ściany to czym byś nie poskręcał nie bedize to sztywne.
Taki mebel na konfirmatach będzie niezniszczalny: będziesz mógł z tego sufit malować, a dzieciaki wspinać się bez ryzyka zerwania półki.
To dopytam o te wkręty matrix. Przy wierceniu wiertłem strużyny wychodzą świdrem wiertła, a przy tych wkrętach samowięrcących to jak jest? Jak wkręcę go czołowo do krawędzi, to nie wybrzuszy płyty mi płyty po
Uważam, że to jest wyczyn, bo biurko nie stało nieruchomo przez ten czas, tylko przyżyło 4 przeprowadzki i drugie tyle przenoszenia z pokoju do pokoju bez rozpakowywania zawartości.
https://allegro.pl/oferta/wkret-matrix-konfirmat-samowiercace-4x70mm-50-szt-13711999508?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=ZGU2MTE4YzctYWMwZS00NzE4LWE5NWMtMTZjYzhjMzc1NzhlAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=cb654cab-f97b-4708-9f7c-c47e3d5ef64a