Wpis z mikrobloga

Może kiedyś doczekamy się #marszniepodleglosci, który nie będzie w całości zagarnięty przez Bąkiewiczów, Braunów, PiSowców i innych Obajtków. Normalni ludzie nie chcą mieć z takimi postaciami nic wspólnego. Idea Marszu niewątpliwie jest szczytna i słuszna, natomiast środowiska, które go zawłaszczyły, sprawiają, że mi osobiście (i pewnie wielu innym osobom) naprawdę ciężko się z nim utożsamiać i brać w nim udział.

Może kiedyś z tej okazji zrobimy coś wesołego, z pompą, co połączy środowiska od lewa do prawa, przez środek. Może kiedyś, chociaż na ten jeden dzień.

#polska #polityka
JanuszKarierowicz - Może kiedyś doczekamy się #marszniepodległości, który nie będzie ...

źródło: image-29-1536x1152

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Idea Marszu niewątpliwie jest szczytna i słuszna

@JanuszKarierowicz: Nie, nie jest szczytna ani słuszna. To g---o od samego początku miało charakter nacjonalistyczno-kibolski, a wszytko co ma z tymi grupami społecznymi cokolwiek wspólnego nie jest ani szczytne ani słuszne. Ale skoro polska tożsamość narodowa ma w sobie aż tak duży pierwiastek takiego gówna i tej mantalności, to widocznie jest to jej cecha integralna i nie ma z nią co walczyć, nie
  • Odpowiedz
Może kiedyś z tej okazji zrobimy coś wesołego, z pompą, co połączy środowiska od lewa do prawa, przez środek. Może kiedyś, chociaż na ten jeden dzień.

@JanuszKarierowicz: Byłem tam i widziałem jak ludzie przewracają oczami jak politycy coś tam p--------i. To nie tak, że idą tam tylko ludzie, którzy popierają konkretnego polityka. To raczej zbiorowisko ludzi, którzy popierają święto niepodległości i kochają Polskę. Część z nich nie identyfikuje się z
  • Odpowiedz
natomiast środowiska, które go zawłaszczył

poziom ignorancji, stanowiący fundament tego portalu, nie przestaje mnie zadziwiać. Na zdjęciu reprezentanci po stokroć bardziej tradycji piłsudczykowskiej niźli narodowej, idący w marszu mającym w nazwie NARODOWY i organizowanym przez NARODOWCÓW, a ty piszesz o jakimś zawłaszczeniu. Uwielbiam sposób w jaki kompromitujecie własne tezy.

@JanuszKarierowicz:
  • Odpowiedz
idący w marszu mającym w nazwie NARODOWY

@eduardo-garcia: Gdzie w nazwie Marsz Niepodległości masz napisane narodowy? (°°

a ty piszesz o jakimś zawłaszczeniu

Oczywiście, to nie podlega dyskusji. W praktyce Narodowe Święto Niepodległości zostało zawłaszczone przez stadionowych troglodytów, nacjonaluchów i inne turbokatokonserwy jak te od Braunienki. Ich niepodległość jest lepsza i to oni świętują ją najprawdziwiej.
  • Odpowiedz
Gdzie w nazwie Marsz Niepodległości masz napisane narodowy? (°°

Haha. Przepraszam, potrzebuję chyba więcej kawy.

Oczywiście, to nie podlega dyskusji. W praktyce Narodowe Święto Niepodległości zostało zawłaszczone przez stadionowych troglodytów, nacjonaluchów i inne turbokatokonserwy jak te od Braunienki. Ich niepodległość
  • Odpowiedz
@JanuszKarierowicz: co to znaczy, że "środowiska zawłaszczyły"? Przecież nikt nikomu nie bronił organizacji takiej imprezy, pan Bąkiewicz et al. wpadli pierwsi na pomysł i od niego się zaczęło.
Gdyby władze Warszawy zamiast utrudniać i uprzykrzać życie organizatorom wsparli organizacyjnie, mieliby fetowane miejsca w pierwszym rzędzie. Oni sami się wykluczyli.
  • Odpowiedz
+

@eleganckichlopak: Mordo, ale nowa koalicja też nie pomaga. TVP robi nieobiektywne materiały tak jak ten wczorajszy o Marszu Niepodległości, pluralizm tam leży, a o poziomie Wysockiej-Schnepf już lepiej się nie wypowiadam.

Dodatkowo, co chwila wychodzi, że koalicja wrzuca gdzieś swoich ludzi na państwowe spółki. T

@JanuszKarierowicz: a czyli doczekamy sie marszu przyglupow od Tuska xD? to ja podziekuje
  • Odpowiedz