Wpis z mikrobloga

Pewnie było milion razy, ale nie znalazłem.
Warto kupić teraz nowego Switcha OLED za 900 zł jak dwójka za rogiem? Za i przeciw?

#nintendoswitch
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RoundStic: ta "dwójka za rogiem" to tak z pół roku pewnie jeszcze a i nie wiadomo jak cenowo będzie wyglądać oraz (jak to bywa z konsolami na premierę) czy nie będzie miała jakiś wad fabrycznych
  • Odpowiedz
@RoundStic ja pamiętam kumpla, który się ze mnie śmiał, że kupiłem Switcha niedługo po premierze, bo zaraz będzie Switch Pro i wywaliłem hajs w błoto. No to wiemy teraz jak z tym Switchem Pro i kto jest frajer ( )
Więc kupuj teraz, nie patrz na to, że 2 będzie, bo nikt nie wie kiedy, za ile i jak będzie działać, a czasu straconego, w którym
  • Odpowiedz
@RoundStic: Switch 2 powinien być ogłoszony w tym roku podatkowym (czyli do marca), a kiedy wyjdzie? Może za kolejne pół roku. Ma być mocniejszy od Switcha (nieco mocniejszy od PS4). Deweloperzy i użytkownicy skarżą się na podzespoły, które były już podczas premiery mocno podstarzałe (co jest normalne u Nintendo i sami przyznali, że musisz ich kompletnie nie znać, by się temu dziwić, bo to nie podzespoły ich definiują). Jednak Switch
  • Odpowiedz
@RoundStic: Ja kupiłem oleda miesiąc temu i jedyne czego żałuję to, że się wahałem i nie zrobiłem tego wcześniej.
Hybrydowość i sleep mode świetna sprawa, ogrywam teraz zeldę BOTW i jest fajnie, a nawet jeszcze żadne indyki nie wjechały.
  • Odpowiedz
@henkgreen: Co planujesz ograć z indyków z ciekawości? :-) BOTW genialne, ile shrine'ów nastukałeś? :-D

Jeżeli zaś chodzi o Switcha 2 to moim zdaniem w standardzie nie wyjdzie w wersji OLED i będzie kosztował ~2199 zł na premierę. To niestety sporo, ale nawet dla niektórych tytułów ze wstecznej kompatybilności myślę, że warto - w takim sensie, że one też będą działały lepiej.
  • Odpowiedz
@Smartek:
Ostatnio zrobiłem Ree Dahee w drodze do kolejnego main questa (Seek Out Impa) więc trochę mi zejdzie ogólnie na tą grę bo jest gigantyczna a ja też lubię się poszwendać bez celu, ogólnie zero ciśnienia takie bardziej chill&cozy gaming;)
Z indyków na pewno Celeste i Katana Zero (łatwe nie są ale super miodne) Hollow Knight, Dead Cells i Disco Elysium w pierwszej kolejności, to był zresztą jeden z głównych
  • Odpowiedz
Disco Elysium

@henkgreen: Polecam na absolutnie pierwszy ogień! :) To mój pierwszy tytuł, który ograłem na PS5, bo akurat taki czas, że ją kupiłem i zakochany jestem w tej grze. To też idealny tytuł na switcha właśnie, tylko czy na switchu jest po polsku? Tam jest bardzo skomplikowane słownictwo.

Co do wybudzania to zgadzam się w 100%, ja teraz złożyłem mocnego PC do grania i rzadko kiedy chce mi się
  • Odpowiedz
@Smartek: Disco Elysium faktycznie świetne, zacząłem przechodzić na laptopie ale mam podobnie jak ty - włączyć lapka, steama i później siedzieć przy biurku albo podłączać do telewizora i pada to mi się odechciewa gejmingu( ͡° ͜ʖ ͡°) Póki co czekam na promocję na dekudeals i przy pierwszej okazji będę kupował:) Z tego co czytałem to podobno jest aktualizacja która dociąga polskie napisy, i do tego jeszcze
  • Odpowiedz