Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +199
Robimy listę najbardziej spermiarskich teledysków z lat 90s-2000s.
#wykop #muzyka #glupiewykopowezabawy
#wykop #muzyka #glupiewykopowezabawy
Zoriuszka +454
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
na mirko pisali że macbook jest lepszy od myślpada więc zapytam
czy istnieje szybka i prosta opcja żeby na macbooku w excelu ustawić takie same skróty jak na windowsie? nie wiem kto to wymyślił i po c--j ale nie mam zamiaru uczyć sie innych skrótów od nowa. Chce dokładnie te same, da sie tak?
@jozef-dzierzynski: Dla mnie Macbook jest bezużyteczny. Do tego soft i polityka firmy (np. mały dysk na stałe w lutowany żebyś kupił chmurę) to jest zwykłe dymanie klienta.
I uwierzyłeś to co ludzie piszą na portalu ze śmiesznymi obrazkami?
@jozef-dzierzynski: Niestety, nie ma jednego kliknięcia, które od razu ustawi te same skróty klawiaturowe w Excelu na Macu, co na Windowsie, ale istnieją sposoby, aby przybliżyć sobie działanie tych skrótów.
Oto kilka możliwości:
1. Wykorzystanie domyślnych skrótów Excel
@jozef-dzierzynski: macOS istniał przed Windowsem. Dlaczego miałby mieć takie same skróty? Poza tym, w aplikacjach różnice polegają na zamianie ⌘ z Ctrl na Windowsie.
@PieknyWojciechPostrachDziewic: no ja też nie, więc to tylko twoje urojenia
a te problemy istnieją, zauważysz jak zaczniesz klepać coś mocniej w excelu
i nie rozumiem twojego bólu d--y, masz jakieś problemy emocjonalne że aż tak boli cie krytyka macbooka?
pamiętam że z 10 lat temu istnieli wyznawcy maca ale wy naprawde dalej łapiecie ból d--y o coś
@Belzdron: ależ gdyby tylko zmienili ctrl na tą koniczynke to by było super, to nie jest problem. Problem jest że zamiast skrótu ctrl + literka masz koniczynka + inna literka
albo koniczynka + shift + inna literka
o to chodzi, o zmiane liter, o zmiane skrótów. I o ile przy kopiowaniu nie ma problemu to jak jesteś poweruserem
poszukaj tam jeszcze jakichś linków z reddita aby ludziom zamknąć mordy co mają inne zdanie niż Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PieknyWojciechPostrachDziewic: ale co mam brać do siebie? że masz ból d--y bo ktoś słusznie zauważa problemy maca? to ty sie zesrałeś bo śmiałem skrytykować twoje urządzenie. Idź pogłaszcz jabłuszko na uspokojenie
@
@Belzdron: elegancko, czegoś takiego szukam. Widze że są predefiniowane listy to może ktoś zrobił taką pod excela. Dzięki
Wystarczyło tylko kilka postów pełnych bólu d--y od wyznawcy maca @PieknyWojciechPostrachDziewic ( ͡° ͜ʖ ͡°)