Wpis z mikrobloga

#kanalzero i #bekazpisu bo chyba nie ma się co oszukiwać. Jak to jest, że Stanowisko przez 8lat nie widział co się dzieje w tvpis, nie oburzały go paski typu "lewacki f-----m niszczy Polskę", wiązanie Tuska i Sikorskiego z atakiem na Ukrainę, manipulowanie SMSami polityka ówczesnej opozycji, a dziś oburza się na rozmowę Wysockiej-Schnepf z Rzeczkowskim? Sam nie jestem fanem Wysockiej-Schnepf, sądzę że jednak jest zbyt wyrazista światopoglądowo jak na państwowe medium, jednak naprawdę? Rzeczkowski to dosyć sensowny facet, swoje artykuły opiera na materiałach, które zebrał i nie śmieje się nikomu w twarz jak Pereira Stanowskiemu gdy ten go pytal "czy jest sobie w stanie przypomnieć choć jeden krytyczny materiał na temat pis nadany przez TV Kurskiego". Zabawne też, że Stanowski odsyła do swojej rozmowy właśnie z Pereira. Ani raz nie docisnął tam tego nędznego hejtera i to pomimo mocnych telefonów od widzów. Zresztą co ja gadam - na jego kanał zapraszani są pracownicy Republiki (specjalnie nie pisze "dziennikarze"). I nagle z ich manipulacjami nie ma kłopotów, wręcz daje im platformę do wyrażania sie. Stanowski to pisowski pionek, który dzięki wizerunkowi sprawnego dziennikarza z ciętym językiem szerzy partyjną propagandę. Nic dziwnego, że Smokowski za jego plecami gadał, że go nie cierpi. Życzę mu, aby ktoś sprawniejszy intelektualnie niż Stonoga, jeszcze go rozpracował i ujawnił na jak długiej smyczy chodzi.
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szychun: Bo jego media "kanał zero" powstały 1 lutego 2024 roku geniuszu ¯\(ツ)/¯

i ujawnił na jak długiej smyczy chodzi.

@szychun: I to jest wasz problem, oczekujecie tylko tego że ktoś ujawni jego powiązania z pisem. Obecny rząd ma pod sobą praktycznie wszystkie instytucje i nic na stanowskiego do tej pory nie wyszło, nawet to że brał pieniądze od pisu (σ ͜ʖσ)
rodnekr - @szychun: Bo jego media "kanał zero" powstały 1 lutego 2024 roku geniuszu ¯...

źródło: 4c13fcefc83a021a9aab001e833a16410ca0f87db0a5271377017de3b5bed9c7

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 70
@rodnekr rozmowę z Pereira przeprowadził już po 1 lutego 2024, geniuszu ¯_(ツ)_/¯ rozmowa miała być o manipulacjach tvpis, ludzie dzwonili w tej sprawie a Stanowski patrzył jak Pereira udaje niewiniątko i głupiego. Republika nadaje o "Bodnarowcach", "torturach księdza", "uśmiechniętym reżimie", i też ani słowa o tym w kanale zero nie było. Dodatkowo Stanowski z Mazurkiem w KS prowadzili swój program, gdzie nie mieli problemu z nabijania się z polityków ówczesnej opozycji.
  • Odpowiedz
@szychun: Czyli dokładnie to, czego się spodziewałem: krytykowanie Ksysia, beka z Republiki i wychwalanie „uśmiechniętej Polski”. Taki jest twój obraz. Może skupimy się na Tusku i jego działaniach, bo to jego obóz aktualnie rządzi? A przepraszam, przecież według ciebie Donald i jego telewizja mówią wyłącznie prawdę, stąd całe twoje konto to tylko krytyka PiS-u. W rzeczywistości niczym się nie różnisz od jednej czy drugiej strony, ale wydaje ci się, że
  • Odpowiedz
via Android
  • 17
@HHokuss nie lubię PiSu i nigdy nie lubiłem. Byc może jak porzuca swój populistyczny charakter to kiedyś mi się to odmieni.

Ja naprawdę nie muszę umniejszać republice. Oni sami się recenzują i pozycjonują na peryferiach powagi. Wystarczy rzucić okiem na to, jak traktują swoich odbiorców. Wszystko ukierunkowane na prymitywne emocje, tabloidowo-ideologiczny sposób narracji, którym sterują ludzie bezpośrednio powiązani z pisem (chrzestnym dzieci Sakiewicza jest Macierewicz, Rachon to były rzecznik PiSu) a
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Edward_Kalmanawardze_666 tam chyba jednak chodziło o coś innego. Podobno jacyś węgierscy oligarchowie Orbana kręcili się wokół tematów uzyskania koncesji, a dojścia do nich ma mieć ex-bankster i ex-premier Morawiecki.
  • Odpowiedz
@szychun: pisali o tym pod koniec stycznia, ale pamiętam, że kaczy gadał o tym pod koniec roku. Nawet na wykopie była z tego bk, że o stanowskiego chodzi. Teraz to wiadomo, że węgry->polsat->tvpis2.0 z tym, że raczej to mokry sen kaczki. Oddali koncesję na mux1 polstatowi, więc nic nowego nie stworzą.
  • Odpowiedz
@HHokuss:
Ale że co?
Pis odszedł od władzy to nie mamy rozliczać ich miliardowych wałów?
Co za głupota.
Przecież gdy byli u władzy nie dało się ich rozliczać...
  • Odpowiedz
@szychun wg mnie to po prostu zobaczyl kto ich oglada, wiec pisze/nagrywa pod rozemocjonowany niepismienny plebs, ktory gdyby nie media obrazkowo-mowione to "nie interesowalby sie ta cala polityka". A takich jest tak duzo ze to wystarczy nie trzeba od nikogo kasy brac. Disco polo tez ktos przeciez slucha co nie
  • Odpowiedz
Stanowisko przez 8lat nie widział co się dzieje w tvpis

@szychun: po prostu zastosował się do zaleceń Tuska, że media maja patrzeć na ręce wladzy a nie opozycji.
Poza tym stanowski i kanal zero/sportowy zawsze krytykował tvp za czasów pis, tylko to nie pasuje wam do narracji więc wypieracie te informacje.
  • Odpowiedz
Może skupimy się na Tusku i jego działaniach, bo to jego obóz aktualnie rządzi?

@HHokuss: https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Ja wiem, że wy macie wschodnią mentalność i wschodnie prymitywne metody, ale żeby czerpać inspirację prosto ze związku radzieckiego to już trzeba nie mieć wstydu.

A na Tusku się skupiamy, tylko wy go ciśniecie o ukraińską asystentkę, a my o program dla deweloperów. A rozliczać go będziemy, jak skończą się rozliczenia poprzedniej władzy.
malinq - >Może skupimy się na Tusku i jego działaniach, bo to jego obóz aktualnie rzą...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@HHokuss: Kwintesencja Mariuszka z Brighton, nic nie rozumieć XD
Gościu, typ ładnie wyjaśnił wszystko a ty już z fikołkami.
I owszem skupmy się na działaniach rządu, ale Ksysio jest ostatnią osobą do tego ze względu na to że jak sam przyznawał za PiSu, nie interesował się polityką dlatego w kwestiach politycznych za PiSu milczał, a tu proszę jak to nagle zainteresował się polityką XD
Bo jak ktoś krytykuje Ksyśka to nie
  • Odpowiedz
Może skupimy się na Tusku

@HHokuss: możemy powykręcać tego kota ogonem, ale czemu chcecie udawać, że to, że rządzi Tusk oznacza, że pisowcy to nie przestępcy i jakim sposobem rządy tuska sprawiają, że stanowski - o którym jest ten wpis - nie jest pisowskim klakierem?
  • Odpowiedz
@szychun: Media obiegły informacje o księdze wizyt w siedzibie Orlenu za czasów prezesury Daniela Obajtka. Na liście znalazło się również nazwisko popularnego dziennikarza Krzysztofa Stanowskiego.
Co za przypadek( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szychun: bardzo kiepska analiza poziomu tomasza piontka i jana pinskyego

Nie zrozumiałeś nic z zarzutów Stano co do Rzeczkowskiego i Wysockiej-SCH*

Wy tam w tej fajnopolsce tak bardzo uwierzyliście w to, co wam pompują w tvn, politykach, tokfm-ach i mochnikowszczyźnie, że sami nie możecie się zdecydować, czy PIS jest PRO czy ANITY sowiecki, do dziś się motacie jak łąjba na sztormie.

Niech Rzeczkowski jak jest taki fajny i wygadany, wybierze
  • Odpowiedz
@szychun Rzeczkowski jest tak sensownym facetem, że pomawia bez dowodów, a zamiast owych dowodów stosuje prostacką manipulację xD
Jak to było? "Czysta Woda"? xD miało być LEPIEJ, a jest tak samo xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@11mac11 zauważ gościu, że ja nie mam problemu z tym, że on kogoś krytykuje. Ja mówię tylko, że robi to w sposób skrajnie wybiórczy udając niezwykle obiektywnego. Dodatkowo manipuluje faktami celowo podważając czyjąś wiarygodność. O obecnej TVP nagrał już kolejny materiał, całe jego krytyka tego co działo się za rządów PiS to jakies wzmianki pomimo tego, że sam przeprowadził rozmowę z jednym z głównych propagandystów PiSu. I nie wiem czemu mówisz
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@marv0oo a skąd wiesz, że pomawia bez dowodów. Czytałem parę jego artykułów i w nich swoje tezy opiera na źródłach i rozmowach z konkretnymi ludźmi. I jak byś przeczytał uważnie to co pisze to wiedziałbyś co myślę o TVP i, hehe, "czystej wodzie" xD
  • Odpowiedz