Nastroje na tagu znakomite, to ja tylko przypomnę że rynek i tak nas wszystkich wyrucha. Licze na farta z shortem i przy dobrym lewarze można sporo będzie ugrać
@maryjuszpitagoras sorry. O jestem niezorientowany w temacie, wyjaśni mi ktoś czym jest 'short na lewarze' tak łopatologicznie? Jeśli dobrze pamiętam to short polegał na stawianiu wbrew tendencji wzrostowej? Ale głowy sobie nie dam uciąć (i też nie bardzo wiem jak miałoby się na tym dać zarobić?) ale pojęcie lewara jest już zupełnie mi obce. Sorry, jestem absolutnym ignorantem, a któryś raz widzę to sformułowanie i chętnie bym poznał jego znaczenie.
@Kremufka2137 @Kremufka2137 tak w skrócie. Long to grasz bo przewidujesz wzrosty. Jak masz rację to zarabiasz jeśli spada to tracisz. Short to przewidujesz spadki. Jak spada to zarabiasz a jak rośnie to tracisz. Lewar to opcja, że operujesz kapitałem razy np X10. Stawiając 1k PLN operujesz kapitałem 10k więc 10% zysku daje Tobie 1k PLN zysku a ryzyko większe bo jak spadnie o 10% to likwiduje Ci pozycję czyli tracisz
@maryjuszpitagoras: czyli jeśli dobrze rozumiem to na lewarze można grać tylko na spadkach? Anyway, dzięki za wyjaśnienie, codziennie jakąś nową informacja, dziękuję Mirku ;)
#kryptowaluty
flip Zaorskiego
źródło: BANER---PAPIEZ-JAN-PAWEL-II-jp_16
Pobierz