Aktywne Wpisy

Lardor +102
Albo grubo albo wcale!
17-letni „kierowca” golfa nie żyje, troje pasażerów trafiło do szpitala #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #wypadki #poznan
17-letni „kierowca” golfa nie żyje, troje pasażerów trafiło do szpitala #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody #wypadki #poznan

źródło: temp_file6458530995910974269
Pobierz
Czym byście przecięli kilka profili stalowych gdybyście musieli to robić w mieszkaniu? Szlifierka kątowa generuje masę iskier i smrodu. Lepsze to czy wyrzynarka? #remontujzwykopem
Z okazji Święta Niepodległości postanowiłem przejrzeć dokumenty i pamiątki po stryju z czasów II wojny światowej. W moje ręce wpadła niepozorna książeczka ozdobiona nazistowskim krzyżem i swastyką. To „zdobyczna” pamiątka.
Książeczka ta do Der Soldatenfreund – kalendarzyk wosjkowy, tzw. przyjaciel żołnierza.
Wyposażano w niego każdego wysyłanego na front Niemca. Z niemieckich zapisków w kalendarzu wyczytałem, że ten stacjonował w Rembertowie, a potem w Żyrardowie. W książeczce pełno jest opisów sukcesów niemieckiej armii podbijających polską ziemię.
Moją uwagę w Der Soldatenfreund przyciągnęła strona z ogłoszeniem Allianz. Tak, tego Allianz. Nazwa ta sama, ale logo jakby nieco inne – to faszystowska wrona.
Szybko „wygooglałem” sobie obecne logo Allianz. Jest takie same. To prężnie działająca firma w naszym kraju. Sami oceńcie
Ja wybieram #polskie PZU
źródło: 1000019050
PobierzDobrze wiedzieć - wolę dopłacić parę złotych do innej oferty niż wspierać firmy, które wyparły się moich wartości.
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/63291/IBM-I-HOLOCAUST-STRATEGICZNY-SOJUSZ-HITLEROWSKICH-NIEMIEC-Z-AMERYKANSKA-KORPORACJA
@parposz: Tak.