Wpis z mikrobloga

#mocnyvlog 50 letni chłop zastanawia się czy schabowego z ziemniakami można zrobić za 26 zł... nie, nie można, w barze ze stratą sprzedają na pewno
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pietrek16: dla mnie też cena absurdalnie niska, za tak wielką porcję. Ja często płacę prawie 2x tyle za 2x mniej. No ale może tylko mocno rozbity. I może to jakiś bar mleczny który jest dotowany.
Ew. dali pod kamerę takiego giganta xD

• Odpowiedz
@pietrek16: patrząc po składnikach to tak, ale w gastro klient też płaci za lokal, pracowników, podatki, rachunki i media i pewnie jeszcze masę innych małych kosztów o których nie mam pojęcia, więc zupełnie nie wiem jak komuś może się to opłacać xD podziwiam i szanuję
  • Odpowiedz
@pietrek16: moja non stop opowiada kolezankom o wielkosci i dlugosci mojego przyrodzenia, o tym jak szczytuje kilkukrotnie podczas jednego stosunku, jak robie jej zajebista patelnie itp. :D
  • Odpowiedz
@Vadzior: Z drugiej strony koszt składników, najniższej jakości jest mniejszy niż w przykładowej Biedronce.
Na pewno robią tak żeby wyjść na swoje.
  • Odpowiedz
@JKWKTW: no z jakimiś najniższymi jakościami to bym tak nie leciał, jakby coś było nie tak to by nikt nie jadł, bardziej chodzi o ceny hurtowe które są niższe niż sklepowe
na pewno wychodzą na plus xd nikt charytatywnie nie robi żarcia
  • Odpowiedz
@Vadzior: Może przesadziłem z najniższą jakością. Bardziej mi chodzi o to, że nie biorą warzyw BIO i schabu ze złotnickiej białej, tylko najwzyklejsze produkty z dolnej półki w hurtowni.
  • Odpowiedz
@JKWKTW: to tak, najzwyczajniejsze takie
w hurtowniach też są gotowe już rzeczy np. surówki w wiadrach czy obrane ziemniaki, to część pracy odchodzi na takiej kuchni
  • Odpowiedz
@pietrek16 no chłop może być w szoku jak jego jedzenie to zestaw Burger z frytkami za 20 zł o rozmiarze kajzerki z szynką i serem. Ale taki już jest nasz kochany gubernator
  • Odpowiedz