Aktywne Wpisy
51431e5c08c95238 +102

vieniasn +64
popierasz nocną prohibicję = ok zamordysta
jesteś przeciwko nocnej prohibicji = ok pijak obeszczymur
wybierz mądrze wykopku
jesteś przeciwko nocnej prohibicji = ok pijak obeszczymur
wybierz mądrze wykopku

Mirki, mam pewien problem. Jakiś czas temu postanowiłem wyjechać za granicę i wysłałem parę CV, głównie interesuje mnie Skandynawia. Dostałem info od Karvinen Heikki Veli, z tego co wygooglowalem jest to agencja pracy z Finlandii(znalazłem ją na wykopie, ale nie pamiętam gdzie, nie umiem tego znaleźć)Praca ma byc na produkcji w Aalborg. Problem jest w tym, że kontakt jest z Polka(Patrycja Cyryna), ale tylko przez email, gdy chce przejść na inną formę rozmowy, to odpisuje że jest na wakacjach, lub że jest niepełnosprawna i nie może rozmawiać przez telefon. A w ostatnim mailu dostałem umowę o pracę i bilet lotniczy, który muszę zapłacić a oni mi zwrócą przy pierwszej wypłacie. (dołączyłem załączniki). Co o tym myślicie? Bo wg mnie wygląda na scam, ale może ktoś już miał styczność z tą firmą?
źródło: Zdjęcie WhatsApp 2024-11-11 o 20.25.18_251ff696
Pobierzźródło: Zdjęcie WhatsApp 2024-11-11 o 20.25.41_1dc37d2a
Pobierzpodejrzewam że nasz podpisać umowę i im ja przesłać/ żebyś nie miał lipy że przyjedziesz i będziesz czekać miesiac czasu na rozpoczęcie pracy
źródło: Zdjęcie WhatsApp 2024-11-11 o 20.45.29_266ac05a
Pobierzźródło: IMG_3064
PobierzRównie dziś dostałem maila z ofertą pracy w Trondheim i również powiem Wam że nie wygląda to na prawdziwą ofertę, a trochę w Norge już jestem
1. Nigdy nie płać nic przed pierwszą wypłatą, niewazne czy za bilety, papiery, zakwaterowanie (jesli zalatwia agencja/pracodawca) czy fundusz swietego mikołaja. Nigdy.
2. Jak wyżej
3. Patrz 1 i 2
....
Nie słyszałem nigdy o fińskiej agencji sciągającej ludzi do danii (za to są setki polskich/litewskich/rumuńskich itd., nie wspominając o miejscowych).
Napisz "jej" ze przyjedziesz samochodem albo przylecisz ryanairem :)
źródło: IMG_3073
PobierzNormalna agencje można bez problemu znaleźć w internecie i się skontaktować. Nr telefonu itd. To trzeba wszystko zgłosić na policję. @meetmymagic2
Komentarz usunięty przez autora