Wpis z mikrobloga

Czuję, że już długo nie dam rady. Moje życie składa się ze spektaklu cierpień przeplatanymi chwilami ulgi kiedy wszystko zapominam. Skończyłem inzyniera, dostałem pracę jako inżynier. Za każdym razem zakładam sobie jakiś cel w życiu po którym myślę, że będzie lepiej a jest tylko pustka, nie czuję nic, nic nie sprawia mi radości. #depresja #samotnosc
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mistrz_zen: to normalne, że tak czujesz. Każdy w życiu przeżywa podobne momenty. Grunt to mieć do tego odpowiednie nastawienie, wiedzieć, że to chwilowe. Nie da się tego uniknąć i nie powinieneś. Życie jest cykliczn, po burzy przychodzi słońce. Jest szansa, że jeśli będziesz nad sobą pracować, to z wiekiem tych jaśniejszych dni będzie coraz więcej.
  • Odpowiedz
@mistrz_zen: może warto się przyjrzeć krytycznie swoim nawykom, czasem w wirze codzienności zdarza się zapomnieć o jakiejś p------e typu wyjście do ludzi, higiena snu czy zarządzanie stresem. W rzeczywistości jesteśmy maszynką, która wymaga jednak pewnych bodźców, żeby działać sprawnie.
  • Odpowiedz
@mistrz_zen: ćwiczenie jest zajebiste, korzystaj z tego na maksa, ja w swoich najgorszych okresach uprawiałem kilka sportów jednocześnie, wypełniając nimi każdą wolną chwilę poza pracą. Jedyne na co trzeba uważać to kontuzje i przetrenowanie, bo momentami można złapać doła, a tak to same plusy.
  • Odpowiedz