Wpis z mikrobloga

Hej, ile mniej więcej mogłoby kosztować modyfikowanie gotowych modeli pokemonów/jakiś postaci z bajek itp. żeby było coś na wzór tego Blastoise? Chodzi mi to żeby nie było widać tak chamsko łączeń tylko żeby były one tak fajnie poukrywane jak w tym projekcie, chciałbym żeby największy element danej figurki był 24x24x24cm, żeby pasował na płytę P1S i żeby te figurki wychodziły w fajnych rozmiarach.

https://makerworld.com/en/models/41014?from=search#profileId-41063
#druk3d
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hej, ile mniej więcej mogłoby kosztować modyfikowanie gotowych modeli pokemonów/jakiś postaci z bajek itp.

@KrolikMU: Kilka-kilkanaście roboczogodzin, w zależności od skomplikowania modelu.

Chodzi mi to żeby nie było widać tak chamsko
  • Odpowiedz
  • 0
@Kryspin013: no właśnie o to mi chodzi, jak najmniej supportów i niewidocznie łączenia. Źle napisałem o tym, chodzi o te łączenia jak sobie zeskalujesz coś w slicerze i dorobisz łączenia
  • Odpowiedz
Hej, ile mniej więcej mogłoby kosztować modyfikowanie gotowych modeli pokemonów/jakiś postaci z bajek itp. żeby było coś na wzór tego Blastoise? Chodzi mi to żeby nie było widać tak chamsko łączeń tylko żeby były one tak fajnie poukrywane jak w tym projekcie, chciałbym żeby największy element danej figurki był 24x24x24cm, żeby pasował na płytę P1S i żeby te figurki wychodziły w fajnych rozmiarach.

@KrolikMU:

taniej wyjdzie kupno wiekszej drukarki, lub
  • Odpowiedz
  • 0
@Kryspin013: drukowałem już tego Blastoise i każda część wyszła bez supportów elegancko, i tak jak mówisz że jedyna część to ta biała gdzie widać, że się łączy
  • Odpowiedz
@Kryspin013: drukowałem już tego Blastoise i każda część wyszła bez supportów elegancko, i tak jak mówisz że jedyna część to ta biała gdzie widać, że się łączy

@KrolikMU: jak ją połączysz to nie ma opcji by to druknąć bez supportu metodą fdm
  • Odpowiedz