Aktywne Wpisy

Tak się patrzy na mnie moja wątroba kiedy otwieram szóstego harnasia
#heheszki #humorobrazkowy #alkoholizm
#heheszki #humorobrazkowy #alkoholizm
źródło: temp_file2019701003094698912
Pobierz
PorzeczkowySok +104
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2019701003094698912
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mam 2,5 letniego syna. Czasem pobawię się z nim klockami, czasem poukładam z nim puzzle, czasem poczytam mu bajkę.
A czasem mamy ochotę się powygłupiać - poskakać po łóżku (wszystko kontrolowane - syn skacze ja go pilnuję), wchodzi w to gilgotanie, syn skacze sobie na mnie, czasem ja udaję, że skaczę na niego, czasem syn lekko uderzy mnie poduszką podczas zabawy (ja go nie uderzam).
Teraz żona mi zrobiła awanturę, że tak się nie można bawić z dzieckiem. Że to generuje u niego złe emocje.
A dla mnie to zwykła zabawa ojca z synem, na dodatek syn sam mówił że chce sobie z ojcem poskakać.
Chciałbym poznać Waszą opinię.
#dzieci #dziecko #tatacontent
@robertx: Robiłem to teraz o 16:30 i miałem plan pobawić się tak do 17:00. Syn mi ładnie śpi i zasypia ok 19:30 bo już nie ma drzemek w ciągu dnia.
Też kiedyś myślałem że są złe i dobre emocje albo że trzeba nakazywać i zakazywać dziecku wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Walki na dmuchane czy drewniane miecze też są standardem, co najwyżej trzeba kontrolować kiedy uśmiech przechodzi w zaciętą minę.
Dlaczego nie?
Przywal mu poduchą, tak, żeby się przewrócił (tylko upewnij się wcześniej, że nie uderzy w nic głową).
Rzuć nim o materac (uwaga jak powyżej).
Jak kiedyś ktoś mądrzejszy ode mnie powiedział: trzeba świrować, żeby nie zwariować
A tak poważniej: przez wielopokoleniowe dysfunkcyjne wychowanie w nadopiekuńczości (z różnych powodów), w Polsce często kobiety się o to spinają