Aktywne Wpisy
Naprawdę dziwią mnie ludzie, którzy marnują swoje życie i nie patrzą w przyszłość, choć mają wszelkie możliwości, by bylo lepiej.
Przykład 1 - księgowa, firmowe gestapo. 57 lat, ojciec po drugiej stronie, matka 90+, brak dzieci i męża. Spala się po 9-10 godzin w naszej robocie mieszkając idealnie w połowie drogi między moim miastem a dużym miastem z ogromnym rynkiem pracy. Teraz jest ciężko, ale robi 20 lat. Przez te 20 lat
Przykład 1 - księgowa, firmowe gestapo. 57 lat, ojciec po drugiej stronie, matka 90+, brak dzieci i męża. Spala się po 9-10 godzin w naszej robocie mieszkając idealnie w połowie drogi między moim miastem a dużym miastem z ogromnym rynkiem pracy. Teraz jest ciężko, ale robi 20 lat. Przez te 20 lat
Atreyu +111
Idę dziś na Jarmark Bożonarodzeniowy w #krakow
Co prawda dwie pajdy chleba ze smalcem i kiełbaską to już 60zł, ale za to nasram relacji na instagramie za ostatnie pół roku. Niech widzą że się powodzi. Później może jakaś grochóweczka z plastikowej miski w cenie zupy w dobrej restauracji, a na koniec popije grzańcem. A co!
#logikaniebieskichpaskow #jedzzwykopem
Co prawda dwie pajdy chleba ze smalcem i kiełbaską to już 60zł, ale za to nasram relacji na instagramie za ostatnie pół roku. Niech widzą że się powodzi. Później może jakaś grochóweczka z plastikowej miski w cenie zupy w dobrej restauracji, a na koniec popije grzańcem. A co!
#logikaniebieskichpaskow #jedzzwykopem
Panowie,
Nie pytajcie dlaczego ale musiałem poszerzyć warstwę ocieplenia przy drzwiach wejściowych.
Jak mi powiedziano: wytnie Pan i zaciągnie klejem.
No i teraz taki temat: dookoła drzwi wejdzie jeszcze drewniane opaska.
Jak to teraz ogarnąć, żeby było dobrze?
Wcześniej warstwa ocieplenia nadchodziła mi na ramę drzwi.
Teraz jak widzicie dobrałem się do samego gołego muru.
Czy jeżeli zaciągnę samym klejem. Dam piankę i na to pójdzie drewniana opaska to wystarczy, żeby nie było mostka termicznego?
PS. B. ładne drzwi.
Ci co mi robili warstwę ocieplenia za mocno dojechali do samych drzwi i nie mogłem otworzyć drzwi na 90 stopni.
Dlatego wyciąłem po parę centymetrów z każdej strony i teraz chce to zarobić, żeby następnie gość mógł mi zamontować opaskę drewnianą która mi to wszystko przysłoni.
Nie wiem tylko jak to zrobić
A nie wystarczy Ci cofnąć się z elewacją na samą krawędź ramy drzwi? Oni widzę podeszli pod same zawiasy co nie ma sensu.
dookoła jeszcze pójdzie drewniana opaska. A muszę na nią mieć miejsce