Wpis z mikrobloga

#budownictwo #budowadomu #pytanie

Panowie,
Nie pytajcie dlaczego ale musiałem poszerzyć warstwę ocieplenia przy drzwiach wejściowych.

Jak mi powiedziano: wytnie Pan i zaciągnie klejem.

No i teraz taki temat: dookoła drzwi wejdzie jeszcze drewniane opaska.

Jak to teraz ogarnąć, żeby było dobrze?

Wcześniej warstwa ocieplenia nadchodziła mi na ramę drzwi.
Teraz jak widzicie dobrałem się do samego gołego muru.

Czy jeżeli zaciągnę samym klejem. Dam piankę i na to pójdzie drewniana opaska to wystarczy, żeby nie było mostka termicznego?
inny_89 - #budownictwo #budowadomu #pytanie 

Panowie, 
Nie pytajcie dlaczego ale mus...

źródło: temp_file3490488835112355398

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@hrabia_ponimirski dziękuję. Właśnie opaska będzie zakrywać część taśmy drzwi, otwór w elewacji + będzie jeszcze wychodzić na zewnątrz elewacji.

Ci co mi robili warstwę ocieplenia za mocno dojechali do samych drzwi i nie mogłem otworzyć drzwi na 90 stopni.

Dlatego wyciąłem po parę centymetrów z każdej strony i teraz chce to zarobić, żeby następnie gość mógł mi zamontować opaskę drewnianą która mi to wszystko przysłoni.

Nie wiem tylko jak to zrobić
  • Odpowiedz
@inny_89: Żeby móc swobodnie otiwerać drzwi na 90 stopni i więcej musiałbyś mieć jakieś naświetle z boku. Teraz już nie da rady.
A nie wystarczy Ci cofnąć się z elewacją na samą krawędź ramy drzwi? Oni widzę podeszli pod same zawiasy co nie ma sensu.
  • Odpowiedz
@inny_89: będzie mostek, daj pianki ile się da pod opaskę no ale cudów się nie spodziewaj. Może jakiś aerożel w tym miejscu? podobno mają niesamowite właściwości
  • Odpowiedz