Wpis z mikrobloga

#11listopada #polityka mnie tam nie dziwi, że w tak niebezpiecznych i niepewnych czasach, przemowa Dudy jest zdominowana przez tematy bezpieczeństwa, NATO i zbrojenia się. Nawet się spodziewałem tego. Ale póki co to jedno wielkie machanie ręką w stronę Trumpa.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szychun jakby nie patrzeć to USA są obecnie gwarantem w miarę bezpiecznego czasu w Europie. Szwaby chętnie się wypną ruskim a Francja to duża nie wiadoma. Jak sie jest malutkim to trzeba się przymilac do większych. Choć mnie to lizanie też brzydzi.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@jakacper nie przesadzalbym, że jego przemowa miała charakter poddańczy. Żyjemy w chorych czasach, bez pomocy supermocarstwa nie będziemy w stanie zapewnić sobie pełni bezpieczenstwa. Dlatego rozumiem dlaczego tak dużo mówił o USA etc. Niemniej uważam, że rzeczywiście za mało było tam skupienia się na samej Polsce.
  • Odpowiedz
@szychun dzisiaj jest najbardziej Polskie święto, odzyskanie przez nas niepodległości. Uważam że tego dnia przemówienie powinno być w 100% skoncentrowane na Polsce, a nie na innych krajach, a do tego z wydźwiękiem politycznym, którego celem jest namawianie do głosowania na kandydata PIS
  • Odpowiedz