Aktywne Wpisy

wiesiu2 +276
CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy

źródło: cf
Pobierz
tojapaweu +1
Mireczki, co byście wybrali z tej dwójki? Oba auta około 2020 roku. No chyba, że coś innego podobnego polecicie? Zależy mi i na mocy i wyglądzie i ładnym środku.
Audi S5 vs BMW m340i
#samochody #motoryzacja #pytanie #kiciochpyta
Audi S5 vs BMW m340i
#samochody #motoryzacja #pytanie #kiciochpyta

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Augustin Trebuchon był ostatnim zabitym Francuzem, zginął o 10:45 próbując przekroczyć rzekę Mozę, by przekazać kolegom, że gorąca zupa zostanie podana po zawieszeniu broni.
Marcel Toussaint Terve był ostatnim zabitym Belgiem, zginął o 10:45 zabity przez karabin maszynowy, zmarł od ran płuc.
George Edwin Ellison był ostatnim zabitym Brytyjczykiem, zginął o 9:30 podczas zwiadu na przedmieściach Mons.
George Lawrence Price był ostatnim zabitym Kanadyjczykiem, zginął o 10:58 postrzelony przez snajpera podczas postępu wojsk do miasta Ville-sur-Haine w Belgii.
Ostatnia ofiara wojny wśród Aliantów to Amerykanin Henry Gunther, zginął o 10:59 szarżując na zaskoczone oddziały niemieckie, które zdawały sobie sprawę, że zawieszenie broni zbliża się wielkimi krokami. Był przygnębiony niedawną redukcją rangi i najwyraźniej próbował podreperować swoją reputację.
Ostatni zabity Niemiec nie jest do końca znany, szacuje się, że to porucznik o imieniu Tomas, zginął krótko po godzinie 11:00, prawdopodobnie o 11:01. Wyszedł ze swojego okopu i zaczął iść przez ziemię niczyją, aby poinformować znajdujących się tam Amerykanów, że zawieszenie broni właśnie weszło w życie, a jego żołnierze wkrótce ewakuują się ze swoich okopów. Amerykanie, którzy jeszcze nie usłyszeli wiadomości o zawieszeniu broni, otworzyli ogień, zabijając go natychmiast.
Wiadomość o zawieszeniu broni dotarła do Niemieckich Wojsk w Afryce, wciąż walczących w Północnej Rodezji (dzisiejsza Zambia) dopiero około 2 tygodnie później.
Wielu francuskich żołnierzy, którzy zmarli 11 listopada miało nagrobki antydatowane na 10 listopada.
#historia #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #iwojnaswiatowa #gruparatowaniapoziomu
źródło: Armisticetrain_%28slight_crop%29
Pobierz