Wpis z mikrobloga

Oferta na kartę, pakiet np. S, info ze strony Play - Nielimitowane krajowe połączenia do wszystkich krajowych sieci komórkowych oraz na numery stacjonarne (nie dotyczy połączeń na numery specjalne, infolinie, audioteksty oraz numery abonenckich usług specjalnych „AUS”).

Teraz pytanie, czy dzwoniąc na numer infolinii np. Alior Bank [(+48) 12 370 70 00 lub (+48) 799 608 502 lub 19 502] będzie to połączenie w ramach no-limit? Pierwszy numer wygląda jak stacjonarny, drugi jak komórkowy, trzeci jak specjalny. Skąd szary człowiek ma wiedzieć jak zostanie to policzone? W abonamencie jeszcze pół biedy bo zostanie to doliczone do rachunku ale na kartę jak doładowuję 30 zł i mam cykliczny pakiet za 30 zł to mam zero zł na koncie i jeśli połączenia z infolinią są płatne to muszę doładować. Ale ile mam doładować? Nie wiem ile będę czekał w kolejce do konsultanta.
#play #gsm
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Avmatrac: na czacie każdy konsultant twierdzi, że numery infolinii przeróżnych firm to numery premium, wskazując dokładny numer i że w cenniku tego numeru nie ma, zmieniają zdanie i twierdzą, że połączenie z tym numerem jest bezpłatne w ramach no limit. Ech, chyba najlepiej będzie sprawdzić w praktyce.
  • Odpowiedz
@Catus__: ogólnie najprościej zapamiętać, że numery zaczynające się na 800 są bezpłatne, 801 - 62 gr/min, a zaczynające się na 70X są drogie. Reszta numerów jest w ramach nolimitu i większość infolinii raczej ma numery stacjonarne lub zwykłe komórkowe. A od konsultanta nie należy oczekiwać kompetencji XDD
  • Odpowiedz