Hej szanowne Mirelle i Mircy z #krakow Zapraszam do odwiedzenia wystawy moich obrazów w Bibliotece Kraków, Filia nr 20 ul. Opolska 37.
Obrazy prezentowane będą do końca roku. Biblioteka czynna od 8:30 do 19:00 (czwartek od 12:00).
O ile dobrze pamiętam to 18 prac, z czego 6 porusza tematykę krowoderską a reszta to luźny przegląd trgo co dotychczas nasmarowałem na płótnach i panelach. ;) W tym też obrazy z wykopowego #wyzwanieplastyczne
@maegalcarwen: haha wow, dziękuję. :) Jak zapewne doskonale wiesz obrazy dużo lepiej wyglądają na żywo. Po to się robi laserunki, cuduje z pigmentami żeby też pograć na siatkówce oka, żeby te przedmioty jakimi są obrazy, też wywoływały dodatkowy efekt- a nie tylko sama grafika na nich ujęta.
Również formaty są (przynajmniej od jakiegoś czasu u mnie) bardziej przemyślane żeby ta interakcja emocjonalna była głębsza... o ile w ogóle zachodzi. Bo
@koneser_progresywnego_discopolo jasne, to prawda. Zwłaszcza, że obraz potrafi wyglądać zupełnie inaczej np. w południe i wieczorem, w różnym świetle itd.
Natomiast dla mnie odbiór obrazu to dużo rzeczy oprócz samej grafiki na nim. Również format, rama, miejsce w którym wisi.
Np. W jednym hotelu w Zakopanem widzialem ogromny obraz za recepcją. Robił świetne wrażenie. "Tu jest jakby luksusowo".
@gascoigne: Super! Najbardziej mi się podobał obraz z gościem z gołębiem na głowie. Zarówno pomysł jak i wykonanie mega! Poza tym bardzo ciekawa seria inspirowana modernizmem, też się kiedyś interesowałam tym tematem ;] No i kury, i kaczki! Dlaczego tak mało kur i kaczek!?
@official_mirabelka_account: Kaczki poczłapały do nowych domów, kury jak to kury... Tak serio to spinałem się z serią tematyczną, krowoderską (dzielnica Krakowa z której pochodzę).
A teraz, no zobaczymy. Niedawno machnałem pieska, papillionka który całkiem mi się spodobał, może niebawem znów jakieś zwierzątko namaluję. Czemu tak mało? Sam nie wiem, ćwiczę bardziej 'skyscapes' albo 'cloudscapes', ciągnie mnie do tonalizmu jakiegoś. Chciałbym się wprawić w takie spektakle jak np. Nial Adams robi na płótnie
Zapraszam do odwiedzenia wystawy moich obrazów w Bibliotece Kraków, Filia nr 20 ul. Opolska 37.
Obrazy prezentowane będą do końca roku.
Biblioteka czynna od 8:30 do 19:00 (czwartek od 12:00).
O ile dobrze pamiętam to 18 prac, z czego 6 porusza tematykę krowoderską a reszta to luźny przegląd trgo co dotychczas nasmarowałem na płótnach i panelach. ;) W tym też obrazy z wykopowego #wyzwanieplastyczne
Zapraszam serdecznie!
#malujzwykopem #gascoignemaluje #tworczoscwlasna #wystawa
Również formaty są (przynajmniej od jakiegoś czasu u mnie) bardziej przemyślane żeby ta interakcja emocjonalna była głębsza... o ile w ogóle zachodzi. Bo
No nic, pochwalę się i pokażę relację https://www.facebook.com/OsiedleKrowodrzaGorka/posts/1165947005198414 o ile 'obsługujesz' FB
@gascoigne: niekoniecznie, zdjęcia ładnie kolory mogą pobijać, a światło naturalne może dużo zakrywać na plus jak i minus
Natomiast dla mnie odbiór obrazu to dużo rzeczy oprócz samej grafiki na nim. Również format, rama, miejsce w którym wisi.
Np. W jednym hotelu w Zakopanem widzialem ogromny obraz za recepcją. Robił świetne wrażenie. "Tu jest jakby luksusowo".
No i kury, i kaczki! Dlaczego tak mało kur i kaczek!?
Tak serio to spinałem się z serią tematyczną, krowoderską (dzielnica Krakowa z której pochodzę).
A teraz, no zobaczymy. Niedawno machnałem pieska, papillionka który całkiem mi się spodobał, może niebawem znów jakieś zwierzątko namaluję. Czemu tak mało? Sam nie wiem, ćwiczę bardziej 'skyscapes' albo 'cloudscapes', ciągnie mnie do tonalizmu jakiegoś. Chciałbym się wprawić w takie spektakle jak np. Nial Adams robi na płótnie