Aktywne Wpisy

MonazoPL +278
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
1-1-1-1 +169
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Głównie jeżdżę po trasie, która jest odśnieżona, mieszkam na płaskim terenie więc o śnieg się zbytnio nie martwię, prawdziwą zimę mam może kilka dni w roku.
Zastanawiam się nad Hankook Kinergy, Continental All season 2, vredstein. Mógłby ktoś coś polecić?
#samochody #opony #motoryzacja
@Leotard00: To mówisz o wielosezonach czy o zimówkach w 30 stopniowym upale? :)
Kupuj wielosezon i się nie zastanawiaj. No chyba że masz jakieś ciężkie i mocne
Byłem w śniegu po drzwi w gorach i na Chorwacji w 40st. nie bylo zadnego problemu.
Jedynie kwestia ze mam SUVa quattro wiec to moze znieksztalcac obraz
@michalcorobisz: Zgadzam się. Dla emerytów jeżdżących wyłącznie do sklepu i kościółka z prędkością 45 km/h całoroczne są spoko.
Latem są ok.
Continentale.
Gdańsk ma parę dni śnieżno-lodowych i sporo ostrych podjazdów na morenę, więc początkowo nieco ostrożnie brałam się do jazdy na nieposypanych czy nieodśnieżonych ulicach dojazdowych, ale okazało się, że różnicy nie ma, opona dobrze trzyma się nawierzchni, żadnych poślizgów, jakie notorycznie zdarzą się tym, co nie zmienią w porę na zimówki.
Sam mam wielosezonowe i tylko raz pojechałem na nich powiat po śniegu. Ja jechałem tam ostrożnie, miejscowi z----------i. Nadrobiłem drogi i jechałem autostradą, warunki też były słabe, ale po niej ludzie jeździli ostrożniej niż po drogach wiejskich.