Wpis z mikrobloga

Szukam hostingu dla prostej strony, niekomercyjna, mały ruch, wszystko po stronie przeglądarki się dzieje więc nie potrzebuję nawet php, żadnych baz itp.

Jeszcze żeby adres strony jakoś tam wyglądał tak żeby nie odstraszał wyszukiwarek (może jakaś korzystna opcja na własną domenę?).

Niekoniecznie musi być nawet darmowe, ale żeby było tanie i nie podrożało za rok.

Dotychczas miałem na cba.pl w ich poddomenie powertorque.cba.pl (chyba jeszcze działa chwilę)
Ale chcą teraz 199zł rocznie za to konto, a to jednak sporo jak na moje potrzeby, mały ruch itp.
Do tego Google chyba nie lubi poddomen z cba.pl (albo ja coś źle robię na tej stronie, bo słabo się indeksuje).

#hosting #internet
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dotychczas miałem na cba.pl w ich poddomenie powertorque.cba.pl (chyba jeszcze działa chwilę)

@hellfirehe: Aaa chodzi Ci, żeby kupić sam hosting, ale bez dokupywania domeny i korzystać tylko z darmowej subdomeny która jest w pakiecie do hostingu? Teoretycznie jeśli domena główna nie jest zbanowana, to wręcz powinno to dawać lepszy efekt niż jakaś nowa domena. Bo z reguły domena firmy hostingowej ma historię i istnieje od dłuższego czasu. Może coś robisz
mnvt - >Dotychczas miałem na cba.pl w ich poddomenie powertorque.cba.pl (chyba jeszcz...

źródło: domeny-techniczne-768x1187

Pobierz
  • Odpowiedz
Serwus, u nas też można ustawić własną domenę :) *.xce.pl

@Hostido_pl: No to powiem że przy lh macie najlepszą ofertę pod tym kątem, że tak powiem. Bo domena jest krótka i jak sobie ustawię np. mojadres.xce.pl to jeszcze jest w miarę krótki. Ale i tak według mnie najlepiej wykupić po prostu własną domenę, to nie jest duża kasa.
  • Odpowiedz
@mnvt: Dzięki :)
Koszt przedłużenia u nas domeny .PL to 50,99zł netto na rok. Domeny *.xce.pl są przydatne klientom np. do testów, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby utrzymywać też na niej finalną stronę.
  • Odpowiedz