Siema Mircy. Czy Nintendo Switch to jest jedyna obecnie dostępna na rynku konsolka typu handheld, czy jest coś jeszcze a ja nie potrafię znaleźć? Szukam czegoś na czym mógłbym zdalnie ogrywać gamepassa i przy okazji odpalać gry bezpośrednio z konsoli Mam na myśli dosłownie konsolę a nie mini pc jak Steam Deck, Legion Go itp.
@kidddddi tak to biorąc pod uwagę to i telefony które mamy w kieszeni to mini pc ;) mam na myśli to, że switch to jest konsola - kupujesz grę stworzoną na tę konsolę i grasz. Kupując np Steam Decka, masz mini pc w opakowaniu konsoli więc kupujesz grę na pc i dostosowujesz ustawiania aby grać „jak na konsoli” :)
@PanKapibara wielka szkoda ze nie idzie na tym odplacic gier z game passa bez zadnych kombinacji bo niestety biblioteka nintendo do mnie nie przemawia na tyle zeby kupic te konsole
@PanKapibara no chyba bede musial isc na taki kompromis i tak zrobic, bo oprocz gp chodzi mi tez o odpalanie gier bezposrednio na urzadzeniu w razie jakbym nie mial dostepnu do internetu w podrozy, a z opinii ktore znalazlem wynika ze czasem trzeba sie sporo nakombinowac zeby komfortowo pograc no i podobno bateria sie strasznie szybko wyczerpuje
@plumaS tak myslalem, czyli to z kolei minus tego sprzetu ze w zasadzie to przydaje sie tylko zeby np nie siedziec przed telewizorem tylko przed ekranikiem. Na dzialke czy w podroz np tego nie zabierzesz bo zeby streaming gier dobrze dzialal trzeba porzadnego lacza a nie hotspotu z telefonu czy free wifi z galerii :/
@Unknowm ale innego rozwiązania nie będziesz miał. Natywnie to tylko dedykowana konsola. Pokaz mi pc który uruchomi gry z konsoli itd. Musiałby wyjść handlet od Microsoftu ale to niby za rok
@Unknowm: Ale na przerobionym Pstryku i tak masz tylko streaming więc po co chcesz się w to bawić jak szukasz czegoś innego? Jak chcesz odpalić grę bezpośrednio na sprzęcie to masz tylko SD i wszelkiej maści kopie od innych producentów ale to wszystko mini PC. Do tego na SD też masz tylko streaming z GP chyba, że zainstalujesz windowsa bo na SteamOS nie ma opcji na instalowanie gier z tego.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Szukam czegoś na czym mógłbym zdalnie ogrywać gamepassa i przy okazji odpalać gry bezpośrednio z konsoli
Mam na myśli dosłownie konsolę a nie mini pc jak Steam Deck, Legion Go itp.
#xbox #gry #gaming #ps5 #nintendo
Tak
Jak chcesz odpalić grę bezpośrednio na sprzęcie to masz tylko SD i wszelkiej maści kopie od innych producentów ale to wszystko mini PC. Do tego na SD też masz tylko streaming z GP chyba, że zainstalujesz windowsa bo na SteamOS nie ma opcji na instalowanie gier z tego.