Wpis z mikrobloga

tldr samotność z wyboru

niby fajnie bo mam niskie potrzeby społeczne, nie przeszkadza mi siedzenie w weekend w domu itd, ale są takie dni jak jutro, że przydałby się jakiś znajomy

głupia baba nie ma z kim jechać w tym roku na marsz, bo danwy znajomy z którym byłam 2 lata temu jest na służbie (wot) a znajoma z pracy która sama się wprosiła rok temu, jest w tym roku w górach teraz

nie znam nikogo więcej z kim mogłabym jechać, a sama jechać nie będę, bo prędzej się zgubię w Warszawie i zostanę tam do rana, przecież nie napiszę do np. losowej osoby z pracy i nie spytam się "ej, jedziesz ze mną jutro na marsz?", tym bardziej że tam dużo neuropków

po raz kolejny przekonuję się, że niestety ale znajomości są przydatne i korzystne dla jednostki, bo zawsze łatwiej jechać z kimś znajomym w obce miejsce, nawet rodzice mówią że "bez sensu, co będziesz jechać sama"

tak samo mam ze skokami, od wielu lat chciałabym pojechać na skoki narciarskie do ga-pa, ale wiem że będąc taką p---ą życiową jak ja to niemożliwe, skoro ja we własnym kraju potarfiłabym się zgubić, a co dopiero w obcym, pewnie gdyby moje japońskie idolki miały koncert w Polsce, to też bym nie pojechała

chciałabym być osobą bez żadnych zainteresowań i mieć w------e na wszystko, to musi być cudowne życie jak nic cię nie interesuje, przychodzisz z pracy, leżysz i patrzysz się w sufit i nie masz ochoty na żadne wydarzenia. albo mieć jakiś normalne zainteresowania typu imprezy czy chodzenie do kina, a nie jakieś damskoprzegrywowe zachcianki jak eventy patriotyczne czy skoki narciarskie w Alpach, a tak to po raz kolejny siedzę w domu przepełniona p---------m żalem, że nie ma mnie w miejscu, w którym chciałabym być

po prostu zostaje mi jutro wyłączyć wykop, internet, żeby nie widzieć żadnych relacji z marszu, żeby nie bolało, włączyć jakiś film, jakoś przeżyć ten dzień i przejść do porządku dziennego, zapomnieć i żyć dalej tym marnym życiem

#wysryw #samotnosc #zalesie #introwertyzm #introwertycy #gorzkiezale #bekazrozowychpaskow #aseksualizm #gownowpis
Zoyav - tldr samotność z wyboru 

niby fajnie bo mam niskie potrzeby społeczne, nie p...

źródło: IMG_5866

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoyav: Powiatowe obok mnie organizuje jakiś bus od młodzieży wszechpolskiej na wspólny wyjazd. Polecam sam myślałem żeby się przejechać ale mnie grypa trochę na weekend rozłożyła niestety...
  • Odpowiedz