@kasiknocheinmal: Pewnie tak, ale po co sobie robić robotę. Epuapem wyślesz pismo nie ruszając dupska sprzed monitora, a na pocztę trzeba iść.
Zresztą najlepiej o takie detale techniczne pytać swojego wpa. Przy tego typu piśmie to raczej bez znaczenia, ale np. umowę kupna-sprzedaży broni jedne wpa bez problemu przyjmują w formie skanu lub zdjęcia podpisanego profilem zaufanym i przesłanego epuapem, a innym to nie pasuje i chcą papier.
@bukszpryt: papiery o pozwolenie wysyłałam i tak, i tak, o rejestrację pierwszej sztuki tylko poczta, ale z potwierdzeniem nadania. Kolejne sztuki już na miejscu, szybciej i sprawniej, ale mam WPA w swoim mieście.
@kasiknocheinmal: Ja rejestrowałem pierwszą sztukę właśnie przez epuap. Kolejne też na miejscu, bo jest szybciej i nie trzeba się pozbywać książeczki, chociaż godziny pracy WPA są beznadziejne i celują chyba w bezrobotnych.
Żeby zmienić adres stałego pobytu musisz wysłać też książeczkę posiadacza. Napisz ładne pismo o zmianie miejsca tak jak każde inne pismo urzędowe. Jednym zdaniem do tego na jaki adres zmieniasz. Podjedź na miejsce umówiony i po sprawie.
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
Zresztą najlepiej o takie detale techniczne pytać swojego wpa. Przy tego typu piśmie to raczej bez znaczenia, ale np. umowę kupna-sprzedaży broni jedne wpa bez problemu przyjmują w formie skanu lub zdjęcia podpisanego profilem zaufanym i przesłanego epuapem, a innym to nie pasuje i chcą papier.