Wpis z mikrobloga

szczurek_87 - Używa ktoś anteny satelitarnej panelowej? Chodzi mi konkretnie o model ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-11-10 o 02.59.20

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sberatel właśnie ma dobre opinie na allegro.

@pawelas87 z jakiego powodu?

Mam wojnę ze wspólnotą. Na złość nie pozwalają mi założyć normalnej anteny. Dzieje się tak pomimo iż jeden z sąsiadów antenę ma. Nie mówiąc że na kamienicy obok wiszą trzy na elewacji i jedna ma ktoś na dachu na kominie. Wypisują do mnie od miesięcy że nie bo nie wymyślając masę niedorzecznych argumentów. Najlepsze że ja mam wychodzące
  • Odpowiedz
@sberatel od zawsze korzystam z TV Satelitarnej. Mam umowę na Canal+ i moduł w TV. Lubię po prostu skakać sobie w ramach relaksu pilotem po kanałach. Nowe budynki (poprzednie mieszkanie miałem w bloku z 2009r) mają rozprowadzone wszelkie instalacje do mieszkań z anten zbiorczych na dachach. Tutaj nie ma nic nawet dostępu do DVB-T. Jeden sąsiad antenę ma, właściciel tego mieszkania miał antenę na dachu i wszystko jest rozprowadzone włącznie z
  • Odpowiedz
@szczurek_87 można i tak, ja jednak znam lepsze sposoby relaksu. Miałem canal plus od samego początku istnienia, teraz nie widzę sensu posiadania anteny i tunera jak wszystko jest online. A programów nadawanych niby w tv i tak nie oglądam jak można obejrzeć bez reklam.
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel Jasne każdy ma swoje upodobania. Nie można jednak komuś odmawiać dostępu do SAT. Jako że jestem typem ugodowca to pomyślałem o panelowej. W razie jak będzie rwać przy bardzo złej pogodzie to wezmę wówczas przełączę się na online. Nie mam też już zwyczajnie siły wypytywać i wysłuchiwać absurdów dookoła jakich się kręcę w kontaktach z tymi ludźmi którzy są w zarządzie wspólnoty. xD

Jeszcze rozumiem jak bym chciał tu montować
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: ja nie mam tunera - mam moduł CAM w gnieździe telewizora. Jakość streamingu a jakość tego co leci s SAT to są dwie różne sprawy. Poza tym nie będę wymieniać darmowego CAM na płatny tuner, stawiać kolejnego odbiornika elektrycznego i majtać się z kolejnym pilotem.
  • Odpowiedz
  • 0
@pawelas87: zawieszę normalnie na przykręconym do boku uchwycie. Skoro sama członkini zarządu ma rozciągnięta w oknach siatkę na koty. Siatkę tą ma przymocowaną na kołki rozporowe w elewacji. Kołków tych ma co niemiara. To nie widzę powodu żeby moje cztery w czymś przeszkadzały. Właściciel tego mieszkania też miał siatkę na koty którą zdjąłem więc potencjalne punkty zaczepienia bocznego wieszaka już są. Tu nic nie trzeba robić. W tym cały absurd.
szczurek_87 - @pawelas87: zawieszę normalnie na przykręconym do boku uchwycie. Skoro ...

źródło: IMG_2734

Pobierz
  • Odpowiedz