Wpis z mikrobloga

#awanturaokase koleś miał dwie podpowiedzi i zamiast wyciągać od mistrzów po 2 tysiące w licytacji i blokować vabank - wydał wszystko na skrzynkę w której był ogórek #kisne
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mhrok87: robiąc tak nawet jakbyśmy w 4 pozostałe rundy wyciągnęli od nich po 2000 to byśmy nie wygrali. Mieli 20k a my 7. Braliby na przeczekanie bo tak robili w poprzednim odcinku. Gra praktycznie nie miala sensu

Wystarczy że licytowali by po 1000-2000 w każdym następnym pytaniu, nie dostaliby kary a my zgarniając i odpowiadając na wszystko (co jest wątpliwe) nadal byśmy nadal przegrali.
  • Odpowiedz
@WolfSky ale to zawsze większa szansa na wygranie jakiegoś hajsu, dwie podpowiedzi to w opór dużo
Btw - mógłbym mieć parę pytań co do uczestnictwa? Sam wypełniłem formularz i liczę, że się uda :)
  • Odpowiedz
@Misiekkkk: Ale nam nie zależało na hajsie xd gdyby tam było w puli po 50k to byśmy może coś próbowali ugrać ale co to za hajs xd 20 tysięcy na 4 osoby

Pisz PW co mogę to odpowiem :D
  • Odpowiedz
@WolfSky Nie chcę narzekać, ale ja bym chętnie nawet te "co to za hajs xd 20 tysięcy na 4 osoby" przygarnął. Nadpłaciłbym kredyt, rata by mi o jakieś ~40 zł pewnie spadła.

Tak na chłodno analizując występ to oczywiście można było VB dać po wyciagnięciu tych 5k od mistrzów i walić z podpowiedzią (znalibyście odpowiedź?). Co do waszego "łabędziego śpiewu" ze skrzynką to była loteria. Mistrzowie mogliby was pociągnąć pod 2-3k
  • Odpowiedz
@piotr-glabik: On tylko tak gada że na kasie im nie zależy ale w pierwszej licytacji z mistrzami brakło odwagi zagrać vabank więc jednak trochę na tej kasie zależało. Mówi że ileś tam to mało ale są zespoły które w kilka programów wygrywały po 100 tysięcy.
  • Odpowiedz
  • 3
@piotr-glabik: czego się spodziewać po wykopu w teleturnieju? poszedł vabank bo liczył na sztabkę złota - a mógł grać metodą "niebiescy 2 tys" - "mistrzowie 2.5 tys zł" - "niebiescy vabank" - korzystamy z podpowiedzi - zgarniamy kasę - gonimy mistrzów

a reżyserka by się postarała żeby mistrzowie nawet jakby rzucili 7500 by blokować niebieskich - nie mieli by łatwych pytań, kto oglądał awanturę o kasę od początku wie dobrze
  • Odpowiedz
@piotr-glabik: On tylko tak gada że na kasie im nie zależy ale w pierwszej licytacji z mistrzami brakło odwagi zagrać vabank więc jednak trochę na tej kasie zależało.

@Vinizius: pewnie, lepiej wiesz na czym nam zależało xD nie mieliśmy w ogóle strategii na gre z mistrzami i co dalej robimy, jak grać na pierwszym pytaniu a nie było czasu się naradzić i przemyśleć, na pierwszy etap mieliśmy zaplanowane
  • Odpowiedz
@WolfSky: No chyba że tak. Szkoda że nie było strategii na drugi etap. Za ostro poszliście w pierwszej licytacji, jednak walczyć zawsze warto do końca. Oglądam stare awantury i tam często zawzięci licytatorzy odnosili zwycięstwa. Ja bym wolał ryzyko żeby rzucić 5k i niech blokują, może by nie odpowiedzieli i potem vabank. Chociaż to prawda to trudne. A co do skrzynki to pytanie czy mieliście wiedzę na temat wcześniejszych występów
  • Odpowiedz
@WolfSky: Dokładnie, ja z moją Różową też mądry, bo jak tak sobie oglądamy, to z naszej dwójki na 95% pytań, któreś znało odpowiedź, ale czy podczas licytacji byśmy byli takimi chojrakami to nie sądzę :-) No i te emocje, ja pewnie już na pierwszym pytaniu jakby w puli było ponad 10k to bym pewnie ze strachu leciał vabank :-)

Myślę, że jedyny możliwy scenariusz aby wygrać z mistrzami to coś
  • Odpowiedz