Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ja bym stawiał na zaburzenia hormonalne indukujące stres. może jakieś badania w tym kierunku?
z wiekiem człowiek pokornieje, doswiadczenia - zwłaszcza trudne - powodują, że znacznie mniej rzeczy stresuje i człowiek generalnie ma inną optykę.
A jeżeli pytasz boski Belmondo czy szukać innej, to weź się sam zastanów czy Ci na niej zależy i czy chcesz to budować dalej. Tak po dorosłemu. Może warto się cieszyć tym, co się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kobiety ogolnie w calej populacji przejawiaja wyzszy poziom Neurotyzmu, jednym z powodow jest dzialanie estrogenu i jego niegatywny wplyw na regulowanie emocji.
Proponuje zeby Twoja dziewczyna zainteresowala sie treningiem umiejetnosci kognitywnych tj. Koncentracji oraz cwiczeniami oddechowymi ze szczegolna uwaga na oddychanie “in the box”. Po jednym gora dwoch miesiacach takich treningow ilosc zachowan Neurotycznych powinna zmalec o okolo 30%
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie pomoge ci zadecydowac bo tylko ty wiesz czy ci dobrze czy zle z nia ale jesli chodzi o te nerwy to moze byc zwiazane z wychowaniem. Ciagla krytyka przez rodzicow tworzy w dziecku poczucie, ze wszystko musi byc idealnie po jego mysli, inaczej placz, nerwy, agresja.
  • Odpowiedz
Gdyby to napisała pani, to doradzono by jej, żeby nie stawiała drugiej osoby na piedestale tylko myślała o sobie. Jesteś bardzo młody, moim zdaniem nie jest dobrze ulegać drugiej osobie, która nawet nie jest Twoją żoną i już Ci coś świta, że nie jesteś zadowolony, a chcąc utrzymać ten związek będziesz musiał podporządkować się jej planom np. w kwestii miejsca zamieszkania. Jak już teraz Ci nie pasują różne rzeczy, to co dopiero
  • Odpowiedz
-czasami pojawiają mi sie w głowie myśli, że w kwestiach wizualnych jestem o ligę wyżej i mógłbym znaleźć kogoś lepszego

@mirko_anonim: Takie myślenie to największy rak dzisiejszego społeczeństwa.
Gdzieś widziałem badania które wprost dowodziły że nia ma żadnej korelacj między udanym związkiem, a atrakcyjnym wyglądem. Może warto zainteresować się tematem, aby uniknąć "zmiany" bo wydaje nam się że jesteśmy ciacho.

Większość kobiet dzisiaj cierpi na tą toksyczną myśl/ideologię i akurat
  • Odpowiedz