Wpis z mikrobloga

Przecież te prawybory to jakaś idiotyczna szopka byle by tylko uzasadnić wybór Trzaskowskiego i dać wrażenie fair demokratycznej decyzji by nikt nie mógł nic zarzucić. Przejrzałem twitter, wśród działaczy i polityków PO praktycznie większość jasno zadeklarowała już głos na Trzaskowskiego. I według mnie mocno się na tym przejadą. To nie 2019 rok, sielanka i tęcze kiedy Trzaskowski mógł się sprawdzić a i tak przegrali bo samym partyjnymi betonem nie wygrywa się wyborów. Mamy czasy ponure i wojenne, ludzie przejmują się o losy kraju i bezpieczeństwo stawiają na pierwszym miejscu. Sikorski ze swoimi kompetencjami znajduje się tu i teraz wpasowując się absolutnie idealnie w obecną sytuację znakomicie poruszając się na "salonach świata" jednocześnie będąc tam znanym i cenionym. I ma praktycznie ostatnią szansę na zostanie prezydentem. Moim zdaniem wybór Trzaskowskiego to będzie kardynalny błąd i może się skończyć tak, że część rozsądnych wyborców w ogóle nie pójdzie na wybory tak jak w Stanach gdzie 10MLN demokratów nie pojawiło się przy urnach względem 2020r. #wybory #sejm #polityka #polska #sikorski2025 #sikorski #wojna #bezpieczenstwo #usa
Davvs - Przecież te prawybory to jakaś idiotyczna szopka byle by tylko uzasadnić wybó...

źródło: GaK4881WMAAX9hk

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to będzie kardynalny błąd i może się skończyć tak, że część (...) wyborców w ogóle nie pójdzie na wybory

@Davvs:
Zgłaszam się. Głosuję na Sikorskiego albo nie idę.
  • Odpowiedz
@Davvs: Na Sikorskiego zagłosuję z chęcią, na Trzaskowskiego zagłosuje z niechęcią. Od czasu jak posłuchałem go jakiś czas temu w jakiś dłuższych wywiadach/podcastach to strasznie mnie wkurza.
  • Odpowiedz
Sikorski wchodzi do jednego drugiego czy Trumpa i każdy z nich wie kto to jest. A Trzaskowski?

@Davvs: Myślałem że jako najbardziej znany dupiarz na świecie może liczyć na rozpoznawalność. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 15
@Davvs nie będąc wyborcą PO nad Sikorskim bym się zastanowił. Trzaskowski w drugiej turze może liczyć jedynie na to że nie pójdę zagłosować jak kontrkandydat będzie dla mnie nieakceptowalny.
  • Odpowiedz
@SkrajnieZdegustowany: dołączam się do głosòw o głupocie. Jeśli nie idzie się na debatę do propagandówki to jest to zupełnie normalne i nie ma nic do strachu. I tak Cię oczernią i tak, nie wygrasz bez względu na umiejętności.
  • Odpowiedz
@Davvs: wybór ujowy, ale z tej dwójki to Sikorski wydaje się człowiek, który się nie zbłaźni jako prezydent.
Trzaskowski to mega ujowy wybór.

I Sikor to chyba nawet łatwiejszy do przełkniecie dla pisowców wybór niż tęczowy trzask.
  • Odpowiedz
@Davvs powtórka z rozrywki. Już kiedyś były prawybory w PO, Sikorski vs Komorowski i wybrali Komorowskiego. Też myślę że partyjny beton wybierze Trzaskowskiego, niestety.
  • Odpowiedz
@Davvs: Trzaskowski to Kukiełka Tuska ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jako konfederata w 1 turze, w drugiej jeśli byłby np. Czarnek vs Sikorski to zagłosowałbym na tego drugiego, mimo że nie mam takich poglądów to według mnie Sikorski wydaje się twardym gościem który nie gryzie się w język, jeśli natomiast byłby Trzaskowski w drugiej turze to na nikogo bym głosu nie oddał, w ostatnich wyborach prezydenckich straszył
  • Odpowiedz
@Davvs: Dokładnie masz rację. KO nadal nie klei (nawet po wyborach w USA) że takie osobniki jak Trzaskowski wkurzają szeroki ogół - pozerstwo, wielkomiejskość, elitarność, zaślepienie nowymi trendami, niezrozumienie życia 'szarego Polaka' itd
  • Odpowiedz
@Davvs: Trzaskowski jest bardziej wygadany i przebojowy niż Sikorski, a co za tym idzie ma dużo większe szanse na zwycięstwo w tych wyborach. Kto ma lepsze kontakty na arenie międzynarodowej schodzi na drugi plan, bo ważniejsze od tego jest to, żeby wygrać z pisowskim kandydatem.
  • Odpowiedz
@SkrajnieZdegustowany tak samo Duda bał się debaty w TVN, a debata w Końskich to był pisowski spin debatopodobny na wzór ju es ej gdzie sobie zaprosili działaczy, którzy mieli buczeć na Trzaskowskiego i bić brawo Dudzie - o tych faktach to już zapomniałeś mały manipulatorze xd
  • Odpowiedz