Wpis z mikrobloga

• 1
@Bad_Sector mam je od kilku miesięcy i to jedne z najciekawszych ryb w mojej niemal dziesięcioletniej karierze akwarysty ()

Albo podpływają do powierzchni i tworzą na niej coś w rodzaju piany, bulgocząc przy tym. Dość ciekawe zjawisko, bo widzę że robią to specjalnie.
  • Odpowiedz
@Anoncio2111 moje też chlapały gdy miałem rybki za dzieciaka. I jeden z nich faktycznie raz mi uciekł poza akwarium jak wodę wymieniałem. Także albo mniej wody albo przykrywka, bo kiedyś się zdziwisz jak zobaczysz zdechniętego koło akwarium :p
  • Odpowiedz
@Anoncio2111: to zbiorę trochę pytań + filmiki i zdjecia i wrzucę tu w wątku lub na priv :D Bo człowiek naoglądał się filmików na YT ale coś nie wygląda tak jakbym chciał :D
  • Odpowiedz
  • 2
@grzesiu139: Przez ponad 6 lat hodowałem razbory klinowe, co najmniej 5 znalazłem na podłodze przez cały ten okres czasu. Raz nawet znalazłem krewetkę na podłodze, co ciekawe, prawie 9 metrów od akwarium, na korytarzu.
  • Odpowiedz
  • 1
@Exil12: Bardzo proszę, postaram się odpowiedzieć na wszystkie : )
Może nawet napiszę jakiś poradnik o zakładaniu akwarium? Chociaż przyznaję, że przez te 10 lat robiłem to zaledwie 3 razy, bo mój najstarszy zbiornik, zlikwidowany właśnie dwa miesiące temu funkcjonował przez wiele lat : )
  • Odpowiedz