Wpis z mikrobloga

  • 0
@vitovia: ja nie chce prościej tylko żeby po bożemu było ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak będę chciał prosto to sobie kanapkę z serem zrobię. Co ma być w ogóle niezdrowego w usmażonym na oliwie bakłażanie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@asdfghjkl: bakłażan pije tłuszcze i wystarcza mu te z ziemniaków. A oliwa jest zdrowa na zimno. Podgrzewane wszystkie tłuszcze są szkodliwe więc lepiej je minimalizować.
  • Odpowiedz
  • 1
@vitovia: musisz koniecznie to tym opowiedzieć Grekom na wyspach którzy w europie mają jedną z najdłuższych średnich długości życia i stulatków przypadających na tysiąc mieszkańców i gdzie średnio na głowę (tak na osobę) rocznie spożywa się ~27 litrów oliwy i jest we wszystkim praktycznie. Używana jest do smażenia, duszenia, na zimno etc
  • Odpowiedz
  • 0
@vitovia: nie tylko oliwę natomiast jest ona podstawą diety bez wątpienia. Oliwa jest używana nawet w słodyczach jak ciastka, puddingi, ciasta. We wszystkim dosłownie. Typowe wiejskie śniadanie w Grecji to chleb suchy, oliwa, ocet, kawałek sera.
Nie wiem o jakim leniwym trybie życia piszesz. Sąsiad z--------a od rana do zmierzchu. Jak nie sady to zwierzęta czy inne warzywa. 7 dni w tygodniu 365 dni w roku od 4 rano do
  • Odpowiedz