Wpis z mikrobloga

Zachciało mi się Forda i tego z-------o otwierania zamka

Mam focusa c-Maxa z idiotycznym otwieraniem maski kluczykiem. Problem w tym, że się nie otwiera. To ścięgno prawdopodobnie nie jest uszkodzone, bo latem też mi się przycinało otwieranie żale poczyscilem, w sumie przeszło. A terwz k---a kręcę tym kluczykiem 20 minut i nic. Jakieś porady jak z tym gównem sobie poradzić?
#ford #focus #cmax #motoryzacja #mechanikasamochodowa #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@ondraszek kurna nie było po co tam zerkać XD żarówka się spaliła i jest problem. Odblokowało się w lewo, ale w prawo na 2 już nie poszło. Dziś mnie noc nastała, będę walczył dalej. Jakiś link do tego zamiennika?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ondraszek śrubokręt gdzie mam wsadzić? U mnie to cięgno kurcze działa, tylko z problemami xd myślałem że jak wyczyścilem wtedy to już jest git. Teraz jak docisnalem maskę to na 1 odskoczyło
Nie mogę dotrzeć do tego, jak otworzyć na 2.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ondraszek @rysiekMR kurna otworzyłem, tylko teraz muszę rozbebeszyć zamek. Tu chyba ktoś coś drutowal, bo nie wygląda to jak na filmach. Zamawiam dziś ten metalowy zastępczy świstek xd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@rysiekMR @ondraszek kurde panowie problem jest, bo na sucho to tam się nic nie dzieje. Krce kluczykiem w lewo to ten mechanizm się kręci w lewo, w prawo to w prawo. Problem jest dopiero wtedy, gdy dołączam to do zamku. Tak jakby ten dzyndzel z krzyzakiem, który jest w zamku, był za krótki o 5 mm. Jak zmontowałem to czasem działa, czasem nie, ale teraz słychać, że przeskakuje ten krzyżak
  • Odpowiedz
  • 0
@ondraszek: Wiesz co, na razie jestem w kropce z dwóch powodów. a) mam tylko jedno auto, więc nie chciałbym pozbawić się opcji transportu na dłużej b) nie mam pojęcia, czy mogę to jakkolwiek rozebrać. Nie wiedziałem nawet, że tu są dwa rodzaje mechanizmu, ten drugi ludzie zabezpieczają nawet trytką i działa, a tu... nie mam pojęcia
  • Odpowiedz